Kurczak Kara Age 2025-12-06 05:04:02

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2025-09-10  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,150 Kg  Udko Trybowane ze Skórą  
0,020 Kg (marynata) Imbir Świeży
0,010 Kg (marynata) Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,140 Kg Czosnek Świeży Główka)
0,050 Litr (marynata) Sos Sojowy Premium
0 Kg (marynata) Cukier Biały
0 Kg (marynata) Sól
0 Kg do panierowania Mąka Kukurydziana

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,230 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,230 kg

Directions
Jeden dzień  wcześniej.
Zamarynuj mięso. odstaw do chlodni.
W dniu wydania
Odsącz każdy kawałek mięsa przed obtaczaniem w mące kukurydzianej.
Obtocz w mące każdy kawałek
Rozgrzej frutyurę do 175 st Celcjusza.

Ważne odsącz mięso z tłuszczu
Mozna podawać z sosem
3 łyżki sosu sojowego,
2 łyżki octu ryżowego
1 łyżka mirinu
1 łyżka cukru
1 łyżka oleju sezamowego
3 łyżki szalotki