Ryż po Japońsku 2025-12-06 04:58:23

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-07-23  
User
Administrator Potraw



Ingredients
4 Kg  Ryż Krótkoziarnisty  
3,700 Litr Woda

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,145 kg
Przybliżona Waga Całości (53 Porcji): 7,700 kg

Directions
Sposób przygotowania. 
1. Odmierz ryż.
2. Wypłucz ocierając ziarno o ziarno, tzw polerowanie.
3. Czynność powtórz 3 razy.
4. Ryż odcedź dokładnie. 
5. Zalej zimną wodą.
6. Włącz garnek do parowania. Czas parowania około 40 min. 
7. 



1 Porcja 0.150 kg