0,287 Kg Podgardle wędzone 1,980 Kg Groch Łuskany Gotowany (surowiec: 0,871 Kg Groch Łuskany Surowy) 0,500 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 3,257 Kg Ziemniaki 0,036 Kg Mąka Pszenna 0,150 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,167 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,020 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,274 Kg Czosnek Świeży Główka) 0,020 Kg Sól 0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,011 Kg Majeranek 0,186 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0,008 Kg Ziele Angielskie 0,001 Kg Liść Laurowy 3,500 Litr Woda 0,034 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,223 Kg Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix 0,110 Kg Kiełbasa Grillowa 0,110 Kg Podgardle wędzone Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,474 kgPrzybliżona Waga Całości (22 Porcji): 10,434 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 12/12/2016 - można gotować według przepisu. Przygotować 1 dzień wcześniej: - Obrać ziemniaki, poszatkować w kostkę - Namoczyć kości - Wyjąć i odmierzyć warzywa mrożone. Wysypać na płaską blachę, sprawdzić czy nie zawiera ciał obcych. - Przepłukać groch, następnie ugotować. Wystudzony schować do chłodni. - Słoninę boczkową pokroić w kostkę, zesmażyć. Gotowanie: 1. Wlać wodę do garnka. 2. Dodać kości, ziemniaki, kapustę, ziele angielskie iliść laurowy. 3. Następnie dodać groch, włoszczyznę, słoninę boczkową. 4. Przyrządzić zasmażkę z mąki na smalcu, dodać do zupy. 5. Doprawić solą, pieprzem, magi. 6. Na koniec majeranek, czosnek. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,350l - Wydawanie w zamkniętych termoportach. Wydawanie w kantynach: - 1 porcja = 0,350l