Świeżonka Wieprzowa 2025-12-06 05:26:33

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-10-03  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,240 Kg  Podgardle wędzone  
0,960 Kg Łopatka Wieprzowa Bez Kości / лопатка свиняча
0,520 Kg Cebula Biała Surowa Ćwiartki (surowiec: 0,577 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,400 Kg Pieczarki Surowe Ćwiartki / печарки на читрвертинки (surowiec: 0,420 Kg Pieczarki Świeże)
0,008 Kg Sól
0 Kg Pieprz Ziołowy Mielony
0,003 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,001 Kg Ziele Angielskie
0,000 Kg Liść Laurowy
0,026 Litr Olej
0,020 Litr Przyprawa typu Magi Promocja

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,218 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 2,178 kg

Directions
UWAGA przepis niesprawdzony

Sposób przygotowania

1 dzień wcześniej:
- umyj i pokrój mięso w kostkę 3x3 cm., dopraw pieprzem ziołowym, pieprzem i solą.
- pokrój w kostkę podgardle

W dniu wydania
1. Na patelni podsmaż podgardle na oleju.
2. Dodaj łopatkę, ziele angielskie, liść laurowy.
3. Do mięsa dodaj cebulę i pieczarki.
4. Dusimy pod przykryciem, aż mięso zmięknie. 


Wydajemy
1 porcja 0.200 kg
Zmiana 2018-05-21: Podgardle wędzone +20%,Łopatka Wieprzowa Bez Kości -4%,Cebula Biała Surowa Prążki -48%,Pieczarki Surowe Ćwiartki -80%,Sól +Infinity%,Pieprz Czarny Mielony +Infinity%,Ziele Angielskie +Infinity%,Liść Laurowy +Infinity%,Olej +Infinity%,Przyprawa typu Magi Promocja dodane