0,300 Kg Brokuł Mrożony 0,010 Kg Ziemniak na Kluski Śląskie (surowiec: 0,013 Kg Ziemniaki) 0,010 Kg Cebula Biała Surowa (surowiec: 0,011 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,015 Kg Masło MIX 0,080 Kg Sól 0,030 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,150 Litr Woda 0,020 Kg ( dodekoracji) Płatki Migdałowe Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,062 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 0,615 kg
Sposób przygotowania: 1. Cebulę zesmaż na maśle 2. Dodaj ziemniaki ugotowane i brokuły surowe. 3. Zalej wodą. 4. Zagotuj dodaj śmietanę, przyprawy i zblenduj. Sposób podania 1 porcja 300 ml Udekoruj sprażonymi płatkami migdałowymi