Krem z Brokuł 2025-12-06 05:08:22

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-05-08  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,300 Kg  Brokuł Mrożony  
0,010 Kg Ziemniak na Kluski Śląskie (surowiec: 0,013 Kg Ziemniaki)
0,010 Kg Cebula Biała Surowa (surowiec: 0,011 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,015 Kg Masło MIX
0,080 Kg Sól
0,030 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,150 Litr Woda
0,020 Kg ( dodekoracji) Płatki Migdałowe

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,062 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 0,615 kg

Directions
Sposób przygotowania:
1. Cebulę zesmaż na maśle
2. Dodaj ziemniaki ugotowane i brokuły surowe.
3. Zalej wodą. 
4. Zagotuj dodaj śmietanę, przyprawy i zblenduj. 


Sposób podania
 
1 porcja 300 ml 
Udekoruj sprażonymi płatkami migdałowymi