Gulasz Wieprzowy z Pieczarkami 2025-12-06 04:14:21

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-03-21  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1 Kg  Łopatka Wieprzowa Bez Kości  /  лопатка свиняча   
0,200 Kg Pieczarki Surowe Talarki / печарки на пласко (surowiec: 0,210 Kg Pieczarki Świeże)
0,100 Kg Cebula Biała Surowa Prążki (surowiec: 0,111 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,080 Kg Papryka Konserwowa bez Zalewy Paski (surowiec: 0,133 Kg Papryka Konserwowa w Paski w Zalewie)
0,096 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski
0,001 Kg Liść Laurowy
0,001 Kg Ziele Angielskie
0,013 Kg Sól
0,506 Litr Woda
0,050 Kg Mąka Pszenna
0,008 Kg Sos Pieczeniowy w Proszku
0,002 Kg Czosnek Granulowany
0,001 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,013 Kg Czosnek Świeży Główka)
0,002 Kg Papryka Słodka w Proszku
0,022 Litr Olej
0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,208 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 2,084 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 5/12/2016 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień przed:
- Oczyść mięso i pokrój je w kostkę, posól, oprósz mąką pszenną i obsmaż.
- Wystudź mięso i zabezpiecz w chłodni. 
- Obierz i poszatkuj cebulę w kostkę.

Dzień produkcji:
1. Przełóż do garnka przygotowane mięso i podgrzej je, podlej mięso wodą 
i gotuj pod przykrywką na wolnym ogniu. 
2. Zrumień cebulę i pieczarki, dodaj je do mięsa, dodaj przyprawy oraz paprykę.
3. Dusić do miękkości, często mieszając.
4. Przed zakończeniem gotowania wrzucić mrożoną włoszczyznę i zagęścić sos
rozprowadzoną mąką w wodzie z dodatkiem śmietany.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 Porcja = 0,200kg

Wydawanie na Kantynie:
- 1 Porcja = 0,200kg
Przygotowanie
- 18/3/2017 Asia 114p 1:30h
- 23/5/2017 Asia 415 p 3:20h na dwie tury z przelewaniem
Zmiany:
- 28/2/2017 - Asia, woda +100%
Zmiana 2017-05-23: Włoszczyzna Mrożona Paski +7%,Sól +4%,Woda +35%,Pieprz Czarny Mielony dodane,Olej dodane,Papryka Słodka w Proszku dodane
Zmiana 2017-05-23: Czosnek Świeży Obrany dodane,Czosnek Granulowany dodane,Sos Pieczeniowy w Proszku dodane