1 Kg Łopatka Wieprzowa Bez Kości / лопатка свиняча 0,200 Kg Pieczarki Surowe Talarki / печарки на пласко (surowiec: 0,210 Kg Pieczarki Świeże) 0,100 Kg Cebula Biała Surowa Prążki (surowiec: 0,111 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,080 Kg Papryka Konserwowa bez Zalewy Paski (surowiec: 0,133 Kg Papryka Konserwowa w Paski w Zalewie) 0,096 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 0,001 Kg Liść Laurowy 0,001 Kg Ziele Angielskie 0,013 Kg Sól 0,506 Litr Woda 0,050 Kg Mąka Pszenna 0,008 Kg Sos Pieczeniowy w Proszku 0,002 Kg Czosnek Granulowany 0,001 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,013 Kg Czosnek Świeży Główka) 0,002 Kg Papryka Słodka w Proszku 0,022 Litr Olej 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,208 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 2,084 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 5/12/2016 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień przed: - Oczyść mięso i pokrój je w kostkę, posól, oprósz mąką pszenną i obsmaż. - Wystudź mięso i zabezpiecz w chłodni. - Obierz i poszatkuj cebulę w kostkę. Dzień produkcji: 1. Przełóż do garnka przygotowane mięso i podgrzej je, podlej mięso wodą i gotuj pod przykrywką na wolnym ogniu. 2. Zrumień cebulę i pieczarki, dodaj je do mięsa, dodaj przyprawy oraz paprykę. 3. Dusić do miękkości, często mieszając. 4. Przed zakończeniem gotowania wrzucić mrożoną włoszczyznę i zagęścić sos rozprowadzoną mąką w wodzie z dodatkiem śmietany. Wydawanie z Kuchni: - 1 Porcja = 0,200kg Wydawanie na Kantynie: - 1 Porcja = 0,200kg Przygotowanie - 18/3/2017 Asia 114p 1:30h - 23/5/2017 Asia 415 p 3:20h na dwie tury z przelewaniem Zmiany: - 28/2/2017 - Asia, woda +100% Zmiana 2017-05-23: Włoszczyzna Mrożona Paski +7%,Sól +4%,Woda +35%,Pieprz Czarny Mielony dodane,Olej dodane,Papryka Słodka w Proszku dodane Zmiana 2017-05-23: Czosnek Świeży Obrany dodane,Czosnek Granulowany dodane,Sos Pieczeniowy w Proszku dodane