Filet z Kurczaka Zapiekany pod Szpinakiemi Mozarellą 2025-12-06 04:16:33

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-05-05  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1,600 Kg  Pierś z kurczaka  
0,020 Kg Przyprawa do Kurczaka / приправа до куриці
0,197 Litr Olej
0,300 Kg Szpinak Brykiet Mrożony
0,001 Kg Sól
0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony
0 Kg (beszamel) Mąka Pszenna
0,050 Kg (beszamel) Margaryna / маргарин
0,100 Litr (beszamel) Mleko 3.2%
0,150 Litr (beszamel) Woda
0,001 Kg (beszamel) Gałka Muszkatałowa
0,010 Kg Ser Mozarella Promocja
0,008 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,118 Kg Czosnek Świeży Główka)
0,032 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,036 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,247 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 2,471 kg

Directions
Sposób przygotowania
1 dzień wcześniej
- pokrój pierś po 0.150 kg
- zamarynuj pierś w przyprawie, przelej olejem
-  przygotuj szpinak 
na oleju zesmaż szpinak dodaj czosnek, sól i pieprz
- przygotuj beszamel
Wszystko wstaw do chodni

W dniu przygotowania

1. Zgrilluj piersi
2. Ułóż na blaszce pojdynczo, nałóż na każdą pierś szpinak w ilości 0,050 kg
3. Zalej beszamelem 
4. Posyp mozarellą
5. Włóż do Piekarnika pieczenie z parowaniem 10 min  w temp 170 st C.
Zmiana 2018-05-05: Olej -21%,Czosnek Świeży Obrany dodane,Cebula Biała Surowa Kostka dodane
Zmiana 2018-06-23: Czosnek Świeży Obrany -82%