0,250 Kg Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix 0,303 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 3,820 Litr Woda 0,095 Litr Świet 0,020 Kg Czosnek Granulowany 0,082 Kg Sól 2,320 Kg Ziemniak jakiś tam (surowiec: 3,016 Kg Ziemniaki) 0,077 Kg Chrzan przecierany 0,005 Kg Majeranek 0,003 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,013 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,001 Kg Liść Laurowy 0,003 Kg Ziele Angielskie 0,125 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0,011 Kg Smalec 0,026 Kg Barszcz Biały w Proszku 0,168 Kg Kiełbasa Promocja / ковбаса звичайна 0,125 Kg ( zesmażyć na patelni) Mąka Pszenna 0,200 Litr ( do rozcieńczenia mąki) Woda Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,425 kgPrzybliżona Waga Całości (18 Porcji): 7,645 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 9/12/2016 - można gotować z przepisu. Przygotowanie 1 dzień przed: - Obrać ziemniaki. Produkcja: 1. Wlać całą wodę do garnka, 2. Dodać kości, zostawić na 10 min, 3. Dodać przyprawy: liść, ziele, etc. 3. Dodać ziemniaki i włoszczyznę, 4. Pieczarki obsmażyć na patelni, 5. Wywar zagotować i gotować aż ziemniaki będą półmiękkie, 6. Do wywaru dodaj zesmażone pieczarki, 7. Gotować aż ziemniaki będą miękkie, 8. Dobrze wymieszać żur ze śmietaną,dodać troche wywaru 9. Wlać rozrobiony żur do do wywaru,dodać chrzan, przyprawić do smaku, 9. Zagotować raz i wyłączyć. Wydawanie z Kuchni: - jedna porcja = 0,350l Wydawanie na Kantynie: - jedna porcja = 0,350l Czas Przygotowania: - 17/1/2017 - Asia (ważenie składników) 110p 25min - 25/1/2017 - Bożenka 145p 2,5h Zmiany: - 17/1/2017 - (Asia) chrzan+, majeranek-, pieprz-, lisc laurowy- - 19/2/2017 - Paweł porcja -30% bo była za duża (zostawało) - 2/24/2017 Paweł zakwas żur, śmietana kg -> litr - 26/2/2017 - Paweł podgardle wędz. -> słonina boczkowa Zmiana 2017-05-08: Włoszczyzna Mrożona Paski +265%,Woda +9%,Barszcz Biały w Proszku dodane Zmiana 2017-05-11: Barszcz Biały w Proszku -67% Zmiana 2017-07-07: Włoszczyzna Mrożona Paski -58%,Śmietana 30% Słodka -53%,Sól +64%,Kiełbasa Promocja dodane,Mąka Pszenna dodane