0,120 Kg ( waga surowego mak) Makaron Spaghetti Surowy Promocja 0,100 Kg (kostka 2x2) Pierś z kurczaka 0,050 Kg Szpinak Świeże Liście 0,050 Kg Ser Gorgonzola Piccante 1,5kg 0,002 Kg Sól 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,002 Kg Orzech Włoski 0,020 Kg Ser Grana Padano w Kawałku 0,001 Kg dekoracja Bazylia Świeża Cięta Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,347 kgPrzybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,347 kg
Sposób przygotowania. 1. 120 g spaghetti ugotuj al dente. 2. Na patelni, na oleju obsmaż kurczaka pokrojonego w kostkę. 3. Dodaj ser gorgonzola, orzech włoski 4. Dopraw solą i pieprzem. 5. Podlej śmietaną. 6. Dodaj szpinak. 7. Dodaj makaron do sosu. 7. Zredukuj sos. Wyłóż na talerz( głęboki) posyp serem grana padano. Udekoruj listkiem bazylii