Spaghetti z Kurczakiem Restauracja 2025-12-06 05:24:45

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2022-02-22  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,120 Kg ( waga surowego mak) Makaron Spaghetti Surowy Promocja  
0,100 Kg (kostka 2x2) Pierś z kurczaka
0,050 Kg Szpinak Świeże Liście
0,050 Kg Ser Gorgonzola Piccante 1,5kg
0,002 Kg Sól
0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,002 Kg Orzech Włoski
0,020 Kg Ser Grana Padano w Kawałku
0,001 Kg dekoracja Bazylia Świeża Cięta

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,347 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,347 kg

Directions
Sposób przygotowania.
1. 120 g spaghetti ugotuj al dente.
2. Na patelni, na oleju obsmaż kurczaka pokrojonego w kostkę. 
3. Dodaj ser gorgonzola, orzech włoski
4. Dopraw solą i pieprzem.
5. Podlej śmietaną.
6. Dodaj szpinak.
7. Dodaj makaron do sosu.
7. Zredukuj sos.
Wyłóż na talerz( głęboki) posyp serem grana padano.
Udekoruj listkiem bazylii