2 Kg Dynia Kostka Mrożona 0,226 Kg Cebula Czerwona 0,200 Kg Marchew Surowa Cała (surowiec: 0,250 Kg Marchew) 2 Litr Woda 0,056 Kg Sól 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,016 Kg przekrój na pół Czosnek Świeży Główka 0,001 Kg Papryka Peperoncino 1,500 Kg Ziemniak Surowy Obrany (surowiec: 1,950 Kg Ziemniaki) 0,006 Kg drobno pokrój w płatki Imbir Świeży 0,001 Kg Gałka Muszkatałowa 0,300 Kg Papryka Czerwona 0,500 Litr Śmietana 30% 0 Kg Przyprawa typu Vegeta Premium 0,200 Kg Ziemniaki Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,389 kgPrzybliżona Waga Całości (18 Porcji): 7,008 kg
1. Wszystkie warzywa ułóż na blasze, polej oliwą z oliwek, posol, popieprz 2. Piec w 200st C, aż warzywa się zarumienią 3. Zesmaż cebulkę na odrobinie oleju, dodaj wodę, wegetę. Gotuj. 3. Przełóż do garnka upieczone warzywa, gotuj. 4. Dodaj świeży imbir. 4. Zblenduj zupę. 5. Dodaj śmietanę 30 %. Zagotuj. Sposób podania. 1 porcja 300 ml Nalej krem udekoruj sprażonymi pestkami dyni.