0,120 Kg Makaron Spaghetti Mrożony 0,014 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,196 Kg Czosnek Świeży Główka) 0,003 Kg Papryka Peperoncino 0,030 Litr Oliwa Extra Vergin 0,006 Kg Nać Pietruszki Świeża Oczyszczona (surowiec: 0,240 Kg Nać Pietruszki ) 0,002 Kg Sól Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,175 kgPrzybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,175 kg
1. MAkaron ugotować Al dente w osolenj wodzie. 2. Na patelnię wlać oliwę, nie na wysoką temperaturę. 3. DOdać czosnek, na wolnym ogniu aby czosnek nie zbrązowiał. 4. Dodać peperoncino i pietruszkę. 5. Dodać sól. 6. Dodać makaron, na ogniu mieszać 1 minutę. 7. Wyłożyć na talerz. 8. Posypać parmezanem.