Spaghetti Aglio Oglio e Peperoncino Restauracja 2025-12-06 05:26:33

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-01-16  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,120 Kg  Makaron Spaghetti Mrożony  
0,014 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,196 Kg Czosnek Świeży Główka)
0,003 Kg Papryka Peperoncino
0,030 Litr Oliwa Extra Vergin
0,006 Kg Nać Pietruszki Świeża Oczyszczona (surowiec: 0,240 Kg Nać Pietruszki )
0,002 Kg Sól

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,175 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,175 kg

Directions
1. MAkaron ugotować Al dente  w osolenj wodzie. 
2. Na patelnię wlać oliwę, nie na wysoką temperaturę.
3. DOdać czosnek, na wolnym ogniu aby czosnek nie zbrązowiał.
4. Dodać peperoncino i pietruszkę.
5. Dodać sól. 
6. Dodać makaron, na ogniu mieszać 1 minutę.
7. Wyłożyć na talerz.
8. Posypać parmezanem.