0,120 Kg Krewetka 16/20 0,080 Kg Mix Sałat 0,010 Kg Ziemniaki Patatki (surowiec: 0,011 Kg Cebula Czerwona) 0,100 Kg Pomidor 0,005 Litr Oliwa z Wytłoczyn z Oliwek 0,100 Litr Wino Białe Gastronomiczne 0,020 Kg Ogórek Świeży Plastry / огірок свіжий пластинами (surowiec: 0,021 Kg Ogórek Świeży ) 0,003 Kg Nać Pietruszki Świeża Oczyszczona (surowiec: 0,120 Kg Nać Pietruszki ) 0,035 Kg Chleb Wieloziarnisty Krojony Bochenek ok. 0,400kg Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,473 kgPrzybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,473 kg
Sposób przygotowania. 1. Krewetki na oliwe sansa dusimy, podlewamy winem białym, sól, pieprz. Na koniec podsypujemy pietruszką. 2. Na talerzu układamy - mix sałat z oliwą - ogórek - pomidor - cebulę - krewetki Ważne: oliwą z patelni polewamy sałaty. Pychaaaaa.