Sałatka z Krewetkami Restauracja 2025-12-06 06:25:23

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-05-02  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,120 Kg  Krewetka 16/20  
0,080 Kg Mix Sałat
0,010 Kg Ziemniaki Patatki (surowiec: 0,011 Kg Cebula Czerwona)
0,100 Kg Pomidor
0,005 Litr Oliwa z Wytłoczyn z Oliwek
0,100 Litr Wino Białe Gastronomiczne
0,020 Kg Ogórek Świeży Plastry / огірок свіжий пластинами (surowiec: 0,021 Kg Ogórek Świeży )
0,003 Kg Nać Pietruszki Świeża Oczyszczona (surowiec: 0,120 Kg Nać Pietruszki )
0,035 Kg Chleb Wieloziarnisty Krojony Bochenek ok. 0,400kg

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,473 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,473 kg

Directions
Sposób przygotowania.

1. Krewetki na oliwe sansa dusimy, podlewamy winem białym, sól, pieprz. Na koniec podsypujemy pietruszką.
2. Na talerzu układamy 
- mix sałat z oliwą
- ogórek
- pomidor
- cebulę
- krewetki
Ważne: oliwą z patelni polewamy sałaty. Pychaaaaa.