Krupnik Jęczmienny 2025-12-06 05:07:23

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-03-21  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,250 Kg  Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix   
3,387 Litr Woda
0,382 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski
0,192 Kg Kasza Jęczmienna Surowa / каша ячмінна сера
1,054 Kg Ziemniak jakiś tam (surowiec: 1,370 Kg Ziemniaki)
0,097 Litr Świet
0,045 Kg Nać Pietruszki Suszona
0,023 Kg Sól
0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,018 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,003 Kg Liść Laurowy
0,002 Kg Ziele Angielskie
0,135 Litr Przyprawa typu Magi Promocja
0,050 Kg Mąka Pszenna
0,040 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,044 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,379 kg
Przybliżona Waga Całości (15 Porcji): 5,678 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZWONY 25/1/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotować 1 dzień wcześniej:
- obrać i pokroić ziemniaki w kostkę
- Kaszę wypłukać 

Bardzo proszę o przepis
Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,350l
Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,350l

Czas Przygotowania:
- 24/01/2017 - p. Bożenka 190p 2:30h
- 1/2/2017 - p. Bożenka 130p 2:00h
- 21/2/2017 - p. Bożenka 190p 2:00h
-  2/3/2017 - Bożenka 185p 1:30h
- 17/3/2017 Halinka 50 p  1:20H 
Zmiany:
- 1/2/2017 Paweł przeskalowana porcja -7% bo zostawało
- 3/3/2017 Bożenka kasza -30% bo zbyt gęsty



Zmiana 2017-06-17: Woda +13%,Śmietana 30% Słodka -68%
Zmiana 2017-07-19: Cebula Biała Surowa Kostka dodane
Zmiana 2017-09-17: Kasza Jęczmienna Surowa -18%,Ziemniak Surowy Kostka -11%
Zmiana 2018-07-25: Ziemniak Surowy Kostka -21%
Zmiana 2020-01-14: Kasza Jęczmienna Surowa +15%