0,664 Kg Kiełbasa Biała Parzona 0,334 Kg Kiełbasa Grillowa 0,166 Kg Podgardle wędzone 0,156 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,173 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,044 Litr Olej 0,042 Kg Sól 0,222 Kg Podgrzybek Mrożony Kostka 5 Litr Wywar z Rosołu 0,700 Litr Zakwas Żur Premium 0,272 Kg Chrzan przecierany 0,010 Kg Majeranek 0,020 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,280 Kg Czosnek Świeży Główka) 0,001 Kg Ziele Angielskie 0,001 Kg Liść Laurowy 0,010 Kg Cukier Biały 0,225 Kg 1/2 szt na 1 porcję Jaja na Twardo (surowiec: 4,500 Szt Jaja Surowe) 0,210 Kg Pieczarki Surowe Ćwiartki / печарки на читрвертинки (surowiec: 0,221 Kg Pieczarki Świeże) Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,475 kgPrzybliżona Waga Całości (17 Porcji): 8,077 kg
Sposób przygotowania 1. W garnku min 8 litrów pojemności, zesmażyć podgardle na oleju, dodać cebulę. 2. Dodać kiełbasę grillową, podgrzybki, pieczarki. 3. Zalać wywarem. 4. Doprawić, liściem, zielem. 5. Rozrobić zakwas z wodą, wlać do wywaru. 6. Doprawić czosnkiem, majerankiem. 1 porcja 0.400 l