Żurek z Jajkiem Restauracja 2025-12-06 04:40:01

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-12-10  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,664 Kg  Kiełbasa Biała Parzona  
0,334 Kg Kiełbasa Grillowa
0,166 Kg Podgardle wędzone
0,156 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,173 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,044 Litr Olej
0,042 Kg Sól
0,222 Kg Podgrzybek Mrożony Kostka
5 Litr Wywar z Rosołu
0,700 Litr Zakwas Żur Premium
0,272 Kg Chrzan przecierany
0,010 Kg Majeranek
0,020 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,280 Kg Czosnek Świeży Główka)
0,001 Kg Ziele Angielskie
0,001 Kg Liść Laurowy
0,010 Kg Cukier Biały
0,225 Kg 1/2 szt na 1 porcję Jaja na Twardo (surowiec: 4,500 Szt Jaja Surowe)
0,210 Kg Pieczarki Surowe Ćwiartki / печарки на читрвертинки (surowiec: 0,221 Kg Pieczarki Świeże)

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,475 kg
Przybliżona Waga Całości (17 Porcji): 8,077 kg

Directions
Sposób przygotowania

1. W garnku min 8 litrów pojemności, zesmażyć podgardle na oleju, dodać cebulę.
2. Dodać kiełbasę grillową, podgrzybki, pieczarki.
3. Zalać wywarem.
4. Doprawić, liściem, zielem.
5. Rozrobić zakwas z wodą, wlać do wywaru.
6. Doprawić czosnkiem, majerankiem.

1 porcja 0.400 l