Rosół Wołowo-Drobiowy 2025-12-06 07:03:16

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2025-03-14  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,571 Kg  Korpus z Kurczaka  
0,400 Kg Szponder Wołowy
0,114 Kg Korpus z Kaczki Świeży
3 Litr Woda
0,171 Kg Marchew Surowa Cała (surowiec: 0,214 Kg Marchew)
0,043 Kg Pietruszka Korzeń Cały Oczyszczony / петрушка корінь очищана (surowiec: 0,054 Kg Pietruszka Korzeń Nieprzetworzony)
0,100 Kg Seler Korzeń Surowy Połówka / Корінь селери сирим Половина (surowiec: 0,111 Kg Seler Korzeń )
0,020 Kg Sól
0,035 Kg Nać Pietruszki Świeża Oczyszczona (surowiec: 1,400 Kg Nać Pietruszki )
0,002 Kg Pieprz Czarny Cały
0,005 Kg Ziele Angielskie
0,100 Kg Cebula Biała Surowa (surowiec: 0,105 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,000 Kg Liść Laurowy
0,013 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,015 Litr Przyprawa typu Magi Promocja
0,050 Kg Por

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,387 kg
Przybliżona Waga Całości (12 Porcji): 4,640 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 14.03.2025 - można gotować według przepisu.

Dzień przed:
Obrać, oczyścić warzywa. Pozostawić w wodzie.
Elementy mięsne dokładnie umyć, namoczyć i pozostawić w chłodni.

Przygotowanie:

1. Mięsne elementy umyć dokładnie , podzielić na mniejsze części.
2. Włożyć do zimnej wody, powoli zagotować i gotować na małym 
ogniu około 3 godzin.
3. dodać oczyszczoną
włoszczyznę, pokrojoną w mniejsze kawałki (np. na cztery)
 oraz przypieczoną cebulę. 

Dodatki do Rosołu:
1. Marchew - ugotowaną marchew opłukać zimną wodą i osuszyć.
Pokroić w drobną kostkę.
2. Natka pietruszki - natkę pietruszki opłukać po osuszeniu drobno posiekać listki.