0,571 Kg Korpus z Kurczaka 0,400 Kg Szponder Wołowy 0,114 Kg Korpus z Kaczki Świeży 3 Litr Woda 0,171 Kg Marchew Surowa Cała (surowiec: 0,214 Kg Marchew) 0,043 Kg Pietruszka Korzeń Cały Oczyszczony / петрушка корінь очищана (surowiec: 0,054 Kg Pietruszka Korzeń Nieprzetworzony) 0,100 Kg Seler Korzeń Surowy Połówka / Корінь селери сирим Половина (surowiec: 0,111 Kg Seler Korzeń ) 0,020 Kg Sól 0,035 Kg Nać Pietruszki Świeża Oczyszczona (surowiec: 1,400 Kg Nać Pietruszki ) 0,002 Kg Pieprz Czarny Cały 0,005 Kg Ziele Angielskie 0,100 Kg Cebula Biała Surowa (surowiec: 0,105 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,000 Kg Liść Laurowy 0,013 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,015 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0,050 Kg Por Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,387 kgPrzybliżona Waga Całości (12 Porcji): 4,640 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 14.03.2025 - można gotować według przepisu. Dzień przed: Obrać, oczyścić warzywa. Pozostawić w wodzie. Elementy mięsne dokładnie umyć, namoczyć i pozostawić w chłodni. Przygotowanie: 1. Mięsne elementy umyć dokładnie , podzielić na mniejsze części. 2. Włożyć do zimnej wody, powoli zagotować i gotować na małym ogniu około 3 godzin. 3. dodać oczyszczoną włoszczyznę, pokrojoną w mniejsze kawałki (np. na cztery) oraz przypieczoną cebulę. Dodatki do Rosołu: 1. Marchew - ugotowaną marchew opłukać zimną wodą i osuszyć. Pokroić w drobną kostkę. 2. Natka pietruszki - natkę pietruszki opłukać po osuszeniu drobno posiekać listki.