Galaretka Drobiowa 2025-12-06 04:14:38

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2024-02-18  
User
Administrator Potraw



Ingredients
5 Kg  Udko Trybowane ze Skórą  
0 Litr Woda
0 Kg Marchew
0 Kg Seler Korzeń
0 Kg Por
0,380 Kg Czosnek Świeży Główka
0 Kg Liść Laurowy
0 Kg Ziele Angielskie
0 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,072 kg
Przybliżona Waga Całości (75 Porcji): 5,380 kg

Directions
Do garnka nalewamy 3/4 wody,wrzucamy mięso,warzywa oraz przyprawy
Gotujemy przez 2 godz.na małym ogniu
Po ugotowaniu odcedzamy warzywa oraz mięsa
Dodajemy żelatynę

PROCEDURA ILE ŻELATYNY NA 1 LITR WYWARU
     25 g  żelatyny na 1 litr wywaru

Do pojemnika plastkowego(poj.0.060) dodajemy
*pietruszka nać listek
*marchew kostka
*groszek zielony mrożony
*kukurydza
*mięso
i zalewamy gotowym wywarem
Zanosimy do chlodni i następnego dnia wykładamy na półmiski

1  galaretka gotowa bez pojemnika waży  0.098 g