1,700 Kg 0.170 rozbite Udko Trybowane ze Skórą 0,400 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 0,100 Kg Papryka Konserwowa w Paski w Zalewie 0,150 Kg Sól 0,020 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,180 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,150 Kg do posypania Papryka Słodka w Proszku 0,100 Litr Olej Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,280 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 2,800 kg
Udko ścinamy górną warstwę do wyrównania Nacinamy nożem 1 Porcja udka surowego bez farszu 0.170 1 Porcja farszu wynosi 0.050 Całość gotowego surowego udka 0.250 Rozbite udko smarujemy od wewnątrz marynatą. Nakładamy farsz 0.050Zawijamy udka jak krokiety, boki zawijamy do wewnątrz. Zawijam w folię aluminiową stroną błyszczącą do środka Odstawiamy do chłodni Przed pieczeniem nagrzać piec do 210 stopni i wsadzić do pieczenia PIECZENIE 210 STOPNI 15 MIN a potem PIECZENIE 170 STOPNI 15 MIN Po wyjęciu z pieca odwinąć z foli przekroić na pół,w razie konieczności posypać papryką czerwoną w proszku