Udko Faszerowane Warzywami Imprezowe 2025-12-06 05:06:42

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2025-06-02  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1,700 Kg 0.170 rozbite Udko Trybowane ze Skórą  
0,400 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski
0,100 Kg Papryka Konserwowa w Paski w Zalewie
0,150 Kg Sól
0,020 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,180 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,150 Kg do posypania Papryka Słodka w Proszku
0,100 Litr Olej

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,280 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 2,800 kg

Directions
Udko ścinamy górną warstwę do wyrównania
Nacinamy nożem
1 Porcja udka surowego bez farszu 0.170


1 Porcja farszu wynosi 0.050
Całość gotowego surowego udka 0.250
Rozbite udko smarujemy od wewnątrz marynatą. Nakładamy farsz 0.050Zawijamy udka jak krokiety, boki zawijamy do wewnątrz.
Zawijam w folię aluminiową stroną błyszczącą do środka
Odstawiamy do chłodni
Przed pieczeniem nagrzać piec do 210 stopni i wsadzić do pieczenia
PIECZENIE 210 STOPNI 15 MIN a potem PIECZENIE 170 STOPNI 15 MIN
Po wyjęciu z pieca odwinąć z foli przekroić na pół,w razie konieczności posypać papryką czerwoną w proszku