45 Kg Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 56,250 Kg Kapusta Biała ) 6,050 Kg Marchew Surowa Wiórki Drobne (surowiec: 7,563 Kg Marchew) 1,815 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 2,015 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 5,264 Kg Majonezz 6,050 Litr Mleko 3.2% 0,500 Litr Ocet Winny 2,178 Kg Cukier Biały 0,500 Litr Kwasek Cytrynowy 0,605 Kg Sól 0,103 Kg Pieprz Czarny Mielony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,113 kgPrzybliżona Waga Całości (605 Porcji): 68,065 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 18/1/2017 - można gotwać według przepisu. Przygotować 1 dzień wcześniej: - umyć , obrać, poszatkować kapustę białą - umyć, zetrzeć na tarce( oczka buraczane) marchewkę - obrać, pokroić cebulę w drobną kostkę - przygotować sos do surówki, wymieszać wszystkie składniki Przygotowanie surówki Coleslaw 1. Wymieszać wszystkie składniki. 2. Dodać sos, wymieszać. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,100kg - Odmierzyć odpowiednią ilość. Przełożyć do GN, przykryć pokrywką. Wydawanie w kantynach: - 1 porcja = 0,100kg Czas Przygotowania: - 25/2/2017 Rusłan 605p 0:15h