Coleslaw 2025-12-06 04:35:12

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-02-19  
User
Administrator Potraw



Ingredients
45 Kg  Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 56,250 Kg Kapusta Biała ) 
6,050 Kg Marchew Surowa Wiórki Drobne (surowiec: 7,563 Kg Marchew)
1,815 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 2,015 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
5,264 Kg Majonezz
6,050 Litr Mleko 3.2%
0,500 Litr Ocet Winny
2,178 Kg Cukier Biały
0,500 Litr Kwasek Cytrynowy
0,605 Kg Sól
0,103 Kg Pieprz Czarny Mielony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,113 kg
Przybliżona Waga Całości (605 Porcji): 68,065 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 18/1/2017 - można gotwać według przepisu.

Przygotować 1 dzień wcześniej:
- umyć , obrać, poszatkować kapustę białą
- umyć, zetrzeć na tarce( oczka buraczane) marchewkę
- obrać, pokroić cebulę w drobną kostkę
- przygotować sos do surówki, wymieszać wszystkie składniki

Przygotowanie surówki Coleslaw
1. Wymieszać wszystkie składniki.
2. Dodać sos, wymieszać. 

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,100kg
- Odmierzyć odpowiednią ilość. Przełożyć do GN, przykryć pokrywką.

Wydawanie w kantynach:
- 1 porcja = 0,100kg

Czas Przygotowania:
- 25/2/2017 Rusłan 605p 0:15h