0,250 Kg Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix 3,500 Litr Woda 0,750 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 0,600 Kg Fasolka Szparagowa Mrożona / фасоля спаражова морожена 0,008 Kg Koper Suszony 0,030 Kg Nać Pietruszki Suszona 0,018 Kg Sól 0,042 Litr Świet 0,050 Kg Mąka Pszenna 0,011 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,100 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,335 kgPrzybliżona Waga Całości (16 Porcji): 5,361 kg
UWAGA: Przepis niesprawdzwony, skopiowany z zupy z fasolki szparagowej z ziemniakami Dzień wcześniej: - Umyć kości, pokroić na mniejsze części i namoczyć w osolonej wodzie. Gotowanie: 1. Wlać wodę do garnka. 2. Dodać kości, włoszczyznę, doprawić. 3. Następnie dodać fasolkę szparagową. 4. Dodać zawiesinę z mąki i śmietany. 5. Na koniec gotowania dodać nać pietruszki i kopru. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja zupy = 0,300l - Dodatek wydajemy osobno (makaron) Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja zupy = 0,300l - Do zupy dodaj dodatek (makaron) Czas Przygotowania: Zmiany: Zmiana 2017-05-23: Koper Suszony -83%,Sól +83%,Przyprawa typu Vegeta Promocja -72% Zmiana 2017-11-21: Śmietana 30% Słodka +317% Zmiana 2018-07-25: Pieprz Czarny Mielony dodane