Sos Pieczeniowy Mały 2025-12-06 05:26:07

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-05-17  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1,426 Kg  Cebula Biała Surowa Kostka  (surowiec: 1,583 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 
6,580 Kg Galareta z Karczku / холодець з курицею
31,320 Litr Woda
0,300 Kg Sos Pieczeniowy w Proszku
2,054 Kg Mąka Pszenna
0,010 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,280 Litr Olej
0,350 Kg Podgrzybek Mrożony Kostka
0,001 Kg Liść Laurowy
0,150 Kg Ziele Angielskie
0,098 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,135 Litr Przyprawa typu Magi Promocja

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,095 kg
Przybliżona Waga Całości (450 Porcji): 42,704 kg

Directions
UWAGA: Przepis niesprawdzony. Oryginalnie skopiowany z sosu pieczeniowego dużego i przeskalowany.

Przygotowanie dzień poprzedni:
- Zachować galaretkę z karczku po upieczeniu karczku,
- Cebulę obrać i pokroić,

Produkcja:
1.Cebulę zesmażyć na oleju
2. Dodać galaretkę z karczku
3. Dodać grzyby i całość zblendować
4. Podlać wodą.
5. Z mąki zrobić zasmażkę na złoty kolor.
6. Dodać zasmażkę do sosu i doprawić solą i pieprzem.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,080l,
- wydajemy osobno mięso i osobno sos

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,080l,
- Podajemy na talerzu z potrawą właściwą.

Czas przygotowania:

Zmiany:

Zmiana 2017-06-17: Ziele Angielskie +10614%