1,426 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 1,583 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 6,580 Kg Galareta z Karczku / холодець з курицею 31,320 Litr Woda 0,300 Kg Sos Pieczeniowy w Proszku 2,054 Kg Mąka Pszenna 0,010 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,280 Litr Olej 0,350 Kg Podgrzybek Mrożony Kostka 0,001 Kg Liść Laurowy 0,150 Kg Ziele Angielskie 0,098 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,135 Litr Przyprawa typu Magi Promocja Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,095 kgPrzybliżona Waga Całości (450 Porcji): 42,704 kg
UWAGA: Przepis niesprawdzony. Oryginalnie skopiowany z sosu pieczeniowego dużego i przeskalowany. Przygotowanie dzień poprzedni: - Zachować galaretkę z karczku po upieczeniu karczku, - Cebulę obrać i pokroić, Produkcja: 1.Cebulę zesmażyć na oleju 2. Dodać galaretkę z karczku 3. Dodać grzyby i całość zblendować 4. Podlać wodą. 5. Z mąki zrobić zasmażkę na złoty kolor. 6. Dodać zasmażkę do sosu i doprawić solą i pieprzem. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,080l, - wydajemy osobno mięso i osobno sos Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,080l, - Podajemy na talerzu z potrawą właściwą. Czas przygotowania: Zmiany: Zmiana 2017-06-17: Ziele Angielskie +10614%