10 Szt Udko z Kurczaka 0,005 Kg Majeranek 0,020 Kg Czosnek Granulowany 0,016 Kg Sól 0,010 Kg Curry / каррі 0,008 Kg Papryka Słodka w Proszku 0,080 Litr Olej 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,016 Kg Przyprawa do Kurczaka / приправа до куриці Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,016 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 0,158 kg
PRZEPIS NIESPRAWDZONY (kopia z udka marynowanego, dodane jabłka, proszę sprawdzić). Przygotowanie dzień wcześniej: -Umyj dokładnie mięso, oczyść ze zbędnych elementów (usuń resztkę kupra, wnętrzności i tłuszcz) -Połącz wszystkie przyprawy i posyp udka, dodaj olej i dokładnie wymieszaj. -Zamarynowane udka zafoliuj i schowaj do chłodni na co najmniej 12 godzin. Dzień wydania: 1. Ułożyć zamarynowane udka na blaszkach 2. Piec w temperaturze 170C przez 70 minut 3. Sprawdzić czy kurczak nie jest surowy, odpowiednio dopiec Wydanie z Kuchni: - 1 porcja = 1 sztuka Wydanie na Kantynie - 1 porcja = 1 sztuka Czas Przygotowania: - 15/2/2017 Rusłan 460p 2:30h - 1/3/2017 Halinka 325 p 3:30h pieczenie w dniu wydania -16/5/2017 Bożenka 610p 3:3h czyszczenie i przyprawianie. Zmiany: Zmiana 2017-05-23: Majeranek -75%,Sól +37%,Papryka Słodka w Proszku -59%,Pieprz Czarny Mielony dodane,Przyprawa do Kurczaka dodane