Udko z Kurczaka Marynowane z Jabłkami 2025-12-06 05:12:22

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-05-10  
User
Administrator Potraw



Ingredients
10 Szt  Udko z Kurczaka  
0,005 Kg Majeranek
0,020 Kg Czosnek Granulowany
0,016 Kg Sól
0,010 Kg Curry / каррі
0,008 Kg Papryka Słodka w Proszku
0,080 Litr Olej
0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,016 Kg Przyprawa do Kurczaka / приправа до куриці

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,016 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 0,158 kg

Directions
PRZEPIS NIESPRAWDZONY (kopia z udka marynowanego, dodane jabłka, proszę sprawdzić).

Przygotowanie dzień wcześniej:
-Umyj dokładnie mięso, oczyść ze zbędnych elementów (usuń resztkę kupra, wnętrzności i tłuszcz)
-Połącz wszystkie przyprawy i posyp udka, dodaj olej i dokładnie wymieszaj.
-Zamarynowane udka zafoliuj i schowaj do chłodni na co najmniej 12 godzin.

Dzień wydania:
1. Ułożyć zamarynowane udka na blaszkach
2. Piec w temperaturze 170C przez 70 minut
3. Sprawdzić czy kurczak nie jest surowy, odpowiednio dopiec

Wydanie z Kuchni:
- 1 porcja = 1 sztuka

Wydanie na Kantynie
- 1 porcja = 1 sztuka

Czas Przygotowania:
- 15/2/2017 Rusłan 460p 2:30h
- 1/3/2017 Halinka 325 p 3:30h pieczenie w dniu wydania
-16/5/2017 Bożenka 610p 3:3h czyszczenie i przyprawianie.

Zmiany:

Zmiana 2017-05-23: Majeranek -75%,Sól +37%,Papryka Słodka w Proszku -59%,Pieprz Czarny Mielony dodane,Przyprawa do Kurczaka dodane