Pierś z Kurczaka Panierowana Impreza 2025-12-06 07:03:35

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2024-02-13  
User
Administrator Potraw



Ingredients
5,400 Kg  Pierś z kurczaka  
0 Kg Mąka Pszenna
0 Kg Sól
0 Kg Pieprz Czarny Mielony
0 Kg Panierka Gastronomiczna
0 Litr Frytura
0 Szt Jaja Surowe

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,180 kg
Przybliżona Waga Całości (30 Porcji): 5,400 kg

Directions
Pierś przekrój na 0.150 dkg mięsa, jeśli jest potrzeba to rozbij lekko

Zamarynuj w marynacie do kurczaka,rozłóż na blaszkę, zafoliuj i schować do chłodni

Po zamarynowaniu opanieruj
*JAJKO
*PANIERKA GASTRONOMICZNA
Waga kotleta opanierowanego i usmażonego TYLKO we fryturze powinnien ważyć  0.187 dkg

Smaż we fryturze nagrzanej do 170 stopni na złocisty kolor

Daj do nagrzanego pieca i piecz 180 stopni 7 min

Spanierowany,usmażony i wyciągnięty z pieca  gotowy kotlet do wydania  waży 0.166 dkg