Barszcz Ukraiński Regeneracyjny 2025-12-06 03:33:16

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-04-03  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1,556 Kg  Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix   
20,380 Litr Woda
1,538 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski
0,074 Kg Smalec
2,500 Kg Buraki Ugotowane Wiórki Grube (surowiec: 2,775 Kg Burak Surowy Okrągły)
0,769 Kg Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 0,962 Kg Kapusta Biała )
3,900 Kg Fasola Półjaś Ugotowana / фасоля польяс варена (surowiec: 1,716 Kg Fasola Półjaś Surowa)
8,519 Kg Ziemniak jakiś tam (surowiec: 11,074 Kg Ziemniaki)
0,370 Litr Świet
0,200 Kg Mąka Pszenna
0,001 Kg Ziele Angielskie
0,800 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий
0,000 Kg Liść Laurowy
0,017 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,170 Kg Sól
0,111 Litr Ocet
0,500 Kg Podgardle wędzone
0,041 Kg Czosnek Granulowany
0,030 Kg Koper Suszony
0,741 Litr Przyprawa typu Magi Promocja
0,176 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
1,500 Litr Woda z Gotowania Buraków Czerwonych
0,038 Kg Koper Świeży Poszatkowany (surowiec: 0,064 Kg Koper Świeży)
0,333 Litr Barszcz Czerwony w Płynie
0,022 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,311 Kg Czosnek Świeży Główka)
0,007 Kg Majeranek

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,443 kg
Przybliżona Waga Całości (100 Porcji): 44,295 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY  15/11/2017 przez Asię

Przygotować 1 dzień wcześniej
1. Buraki ugotować całe i przepuścić przez maszynkę,
2. Kapustę poszatkować,
3. Przepłukać i ugotować fasolę dodając 2,5 objętości wody.

Gotowanie:
1. Wlać 1/3  wody do garnka, dodać kości, ziemniaki, włoszczyznę i przyprawy.
2. Udusić przecier na smalcu.
3. Podprawić zupę mąką i śmietaną, zagotować.
4.Dodać fasolę, buraki i przecier.
5. Przyprawić barszcz solą i cukrem do smaku. Posypać koperkiem.

Wydanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,500l 

Wydanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,500l 

Czas Przygotowania:
- 24/2/2017 - Asia 204p 1:30h
- 5/3/2017 - Bożenka 200p 2:00h

Zmiany:
- 17/1/2017 - przepis przeskalowany o 5% w dół, bo zostawało zupy
- 31/1/2017 - korekta fasoli po zmianie z surowej na gotowaną
- 24/2/2017 - Ola, buraki -30%, cukier usunięty (na podstawie zmian w barszczu nieregeneracyjnym)
- 2/4/2017 - Ola, dodana woda z got. buraków czerwonych

Zmiana 2017-11-07: Buraki Ugotowane Wiórki Grube +7173%,Fasola Półjaś Ugotowana -14%,Ziemniak Surowy Kostka -13%,Śmietana 30% Słodka -13%,Barszcz Czerwony w Płynie dodane
Zmiana 2017-11-14: Włoszczyzna Mrożona Paski -38%,Buraki Ugotowane Wiórki Grube -99%,Kapusta Biała Surowa Poszatkowana -43%,Ziemniak Surowy Kostka -17%,Śmietana 30% Słodka -45%,Koper Świeży Poszatkowany dodane
Zmiana 2017-11-15: Kości Wieprzowe -38%,Smalec Promocja -63%,Ziemniak Surowy Kostka -21%,Śmietana 30% Słodka -52%,Ziele Angielskie -88%,Liść Laurowy -93%,Sól +3%,Ocet -31%,Koper Suszony -90%,Przyprawa typu Magi Promocja -41%,Barszcz Czerwony w Płynie -78%,Czosnek Świeży Obrany dodane,Majeranek dodane