1,556 Kg Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix 20,380 Litr Woda 1,538 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 0,074 Kg Smalec 2,500 Kg Buraki Ugotowane Wiórki Grube (surowiec: 2,775 Kg Burak Surowy Okrągły) 0,769 Kg Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 0,962 Kg Kapusta Biała ) 3,900 Kg Fasola Półjaś Ugotowana / фасоля польяс варена (surowiec: 1,716 Kg Fasola Półjaś Surowa) 8,519 Kg Ziemniak jakiś tam (surowiec: 11,074 Kg Ziemniaki) 0,370 Litr Świet 0,200 Kg Mąka Pszenna 0,001 Kg Ziele Angielskie 0,800 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий 0,000 Kg Liść Laurowy 0,017 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,170 Kg Sól 0,111 Litr Ocet 0,500 Kg Podgardle wędzone 0,041 Kg Czosnek Granulowany 0,030 Kg Koper Suszony 0,741 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0,176 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 1,500 Litr Woda z Gotowania Buraków Czerwonych 0,038 Kg Koper Świeży Poszatkowany (surowiec: 0,064 Kg Koper Świeży) 0,333 Litr Barszcz Czerwony w Płynie 0,022 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,311 Kg Czosnek Świeży Główka) 0,007 Kg Majeranek Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,443 kgPrzybliżona Waga Całości (100 Porcji): 44,295 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 15/11/2017 przez Asię Przygotować 1 dzień wcześniej 1. Buraki ugotować całe i przepuścić przez maszynkę, 2. Kapustę poszatkować, 3. Przepłukać i ugotować fasolę dodając 2,5 objętości wody. Gotowanie: 1. Wlać 1/3 wody do garnka, dodać kości, ziemniaki, włoszczyznę i przyprawy. 2. Udusić przecier na smalcu. 3. Podprawić zupę mąką i śmietaną, zagotować. 4.Dodać fasolę, buraki i przecier. 5. Przyprawić barszcz solą i cukrem do smaku. Posypać koperkiem. Wydanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,500l Wydanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,500l Czas Przygotowania: - 24/2/2017 - Asia 204p 1:30h - 5/3/2017 - Bożenka 200p 2:00h Zmiany: - 17/1/2017 - przepis przeskalowany o 5% w dół, bo zostawało zupy - 31/1/2017 - korekta fasoli po zmianie z surowej na gotowaną - 24/2/2017 - Ola, buraki -30%, cukier usunięty (na podstawie zmian w barszczu nieregeneracyjnym) - 2/4/2017 - Ola, dodana woda z got. buraków czerwonych Zmiana 2017-11-07: Buraki Ugotowane Wiórki Grube +7173%,Fasola Półjaś Ugotowana -14%,Ziemniak Surowy Kostka -13%,Śmietana 30% Słodka -13%,Barszcz Czerwony w Płynie dodane Zmiana 2017-11-14: Włoszczyzna Mrożona Paski -38%,Buraki Ugotowane Wiórki Grube -99%,Kapusta Biała Surowa Poszatkowana -43%,Ziemniak Surowy Kostka -17%,Śmietana 30% Słodka -45%,Koper Świeży Poszatkowany dodane Zmiana 2017-11-15: Kości Wieprzowe -38%,Smalec Promocja -63%,Ziemniak Surowy Kostka -21%,Śmietana 30% Słodka -52%,Ziele Angielskie -88%,Liść Laurowy -93%,Sól +3%,Ocet -31%,Koper Suszony -90%,Przyprawa typu Magi Promocja -41%,Barszcz Czerwony w Płynie -78%,Czosnek Świeży Obrany dodane,Majeranek dodane