Carpaccio Wołowe 2025-12-06 04:37:13

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2022-02-22  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,098 Kg  Polędwica Wołowa  
0 Litr (marynata) Oliwa z Wytłoczyn z Oliwek
0 Kg ( marynata) Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0 Kg Czosnek Świeży Główka)
0 Kg (marynata) Sól
0 Kg (marynata) Pieprz Czarny Mielony
0 Litr (marynata) Bazylia Świeża Cięta
0,015 Kg (dekor) Rukola
0,012 Kg Ser Grana Padano w Kawałku
0,020 Kg 3 szt Kapary Duże z Szypułkami bez Zalewy (surowiec: 0,032 Kg Kapary Duże z Szypułkami w Zalewie)
0,020 Kg Pomidor Suszоny Paski (surowiec: 0,038 Kg Pomidor Suszony w Oleju)
0,020 Kg Pomidor Koktajlowy

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,185 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,185 kg

Directions
1. Wyjmujemy polędwicę z zamrażarki, kroimy na maszynie (na 2 mm).
2. Na środek kładziemy rukolę i na około pokrojone plastry carpaccio.
3. Polewamy sosem pesto, serem grana padano, kapary, pomidor koktajlowy.
4. Podajemy z pieczywem.