Zupa Jarzynowa z Brokułami 2025-12-06 05:00:37

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-01-31  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,254 Kg  Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix   
3 Litr Woda
0,280 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski
0,250 Kg Fasolka Szparagowa Mrożona / фасоля спаражова морожена
0,318 Kg Kalafior Mrożony
0,127 Kg Brokuł Mrożony
0,150 Kg Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 0,188 Kg Kapusta Biała )
1,270 Kg Ziemniak jakiś tam (surowiec: 1,651 Kg Ziemniaki)
0,050 Kg Mąka Pszenna
0,254 Litr Świet
0,030 Kg Nać Pietruszki Suszona
0,100 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий
0,032 Kg Sól
0,019 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,190 Litr Przyprawa typu Magi Promocja
0,013 Kg Liść Laurowy
0,001 Kg Ziele Angielskie
0,009 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,010 Kg Czosnek Granulowany

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,454 kg
Przybliżona Waga Całości (14 Porcji): 6,357 kg

Directions
Przygotować 1 dzień wcześniej:
- Obrać ziemniaki, poszatkować w kostkę 
- Namoczyć kości
- Wyjąć i odmierzyć warzywa mrożone. Wysypać na płaską blachę, sprawdzić czy nie zawiera ciał obcych.
- Opłukać i posiekać pietruszkę

Gotowanie:
1. Wlać wodę do garnka.
2. Dodać kości, ziemniaki, kapustę.
3. Następnie dodać pozostałe warzywa.
4. Dodać zawiesinę z mąki i śmietany.
5. Przecier zesmażyć na oleju, dodać do zupy.
6. Na koniec gotowania dodać nać pietruszki.

Wydawanie w zamkniętych termoportach.

Wydawanie w kantynach
1 porcja 350 ml