Papardelle z Polędwiczką Wieprzową-Restauracja 2025-12-06 05:43:39

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2021-07-14  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,100 Kg  Makaron Papardelle Mrożony  
0,130 Kg Polędwiczki Wieprzowe
0,030 Kg Pomidor Suszоny Paski (surowiec: 0,057 Kg Pomidor Suszony w Oleju)
0,020 Kg Podgrzybek Mrożony Kostka
0,010 Kg w kostkę Ziemniaki Patatki (surowiec: 0,011 Kg Cebula Czerwona)
0,015 Litr Wino Białe Gastronomiczne
0,001 Kg Sól
0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,005 Kg Bazylia Świeża Cięta
0,010 Kg Ser Grana Padano w Kawałku
0,050 Kg Pieczarki Surowe Ćwiartki / печарки на читрвертинки (surowiec: 0,053 Kg Pieczarki Świeże)

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,372 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,372 kg

Directions
1.Makaron ugotować w osolonej wodzie Al Dente.

2.Na patelni podsmażyć cebulkę, polędwiczki pokrojone w paski, dodać podgrzybki, pieczarki, następnie podlać winem.
3. Wino odparować.
4.Podlać śmietaną.
5.Posolić, popieprzyć. 
6. Zredukować sos. 
7. Udekorować bazylią.
8. Posypać serem grana padano.


1 Porcja gotowego dania