0,100 Kg Makaron Papardelle Mrożony 0,130 Kg Polędwiczki Wieprzowe 0,030 Kg Pomidor Suszоny Paski (surowiec: 0,057 Kg Pomidor Suszony w Oleju) 0,020 Kg Podgrzybek Mrożony Kostka 0,010 Kg w kostkę Ziemniaki Patatki (surowiec: 0,011 Kg Cebula Czerwona) 0,015 Litr Wino Białe Gastronomiczne 0,001 Kg Sól 0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,005 Kg Bazylia Świeża Cięta 0,010 Kg Ser Grana Padano w Kawałku 0,050 Kg Pieczarki Surowe Ćwiartki / печарки на читрвертинки (surowiec: 0,053 Kg Pieczarki Świeże) Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,372 kgPrzybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,372 kg
1.Makaron ugotować w osolonej wodzie Al Dente. 2.Na patelni podsmażyć cebulkę, polędwiczki pokrojone w paski, dodać podgrzybki, pieczarki, następnie podlać winem. 3. Wino odparować. 4.Podlać śmietaną. 5.Posolić, popieprzyć. 6. Zredukować sos. 7. Udekorować bazylią. 8. Posypać serem grana padano. 1 Porcja gotowego dania