Tortilla z Gyrosem Wieprzowym 2025-12-06 05:06:42

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-03-15  
User
Administrator Potraw



Ingredients
40 Szt  Placek Tortilla 30cm -18szt  
5 Kg Łopatka Wieprzowa Bez Kości / лопатка свиняча
0,060 Kg (marynata do mięsa) Przyprawa do Gyrosa
4,600 Kg Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 5,750 Kg Kapusta Biała )
0,792 Kg Ogórek Świeży Kostka / огірок свіжий в кубік (surowiec: 0,832 Kg Ogórek Świeży )
0,800 Kg (sos) Majonezz
0,500 Kg (sos) Ketchup
1,200 Kg Papryka Konserwowa bez Zalewy Paski (surowiec: 2,000 Kg Papryka Konserwowa w Paski w Zalewie)
0,300 Kg Cebula Biała Surowa Prążki (surowiec: 0,333 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,050 Kg Czosnek Granulowany
0,100 Litr (sos) Zalewa z Papryki Konserwowej / сок з паприки консервованої

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,335 kg
Przybliżona Waga Całości (40 Porcji): 13,402 kg

Directions
UWAGA: nowy przepis

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Łopatkę zamarynować

Przygotowanie:
1. Wszystkie warzywa wymieszać.
2. Łopatkę usmażyć.
3. Układać placek
4. Położyć wsad ok. 0,220kg
5. Zważyć każdy placek z wsadem bez kurczaka - ma mieć 0,250kg
6. Na wierzch położyć 0,080kg mięsa
7. Zawinąć

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 1 tortilla = 0,300kg
- w każdej tortilli musi być 0,050kg kurczaka

Zmiana 2017-05-11: Łopatka Wieprzowa Bez Kości -8%
Zmiana 2018-04-24: Łopatka Wieprzowa Bez Kości +14%,Kukurydza Konserwowa bez Zalewy +650%,Papryka Konserwowa bez Zalewy Paski +71%
Zmiana 2018-06-27: Kukurydza Konserwowa bez Zalewy -17%