6 Kg Cebula Biała Surowa Prążki (surowiec: 6,660 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 36 Litr Woda 0,300 Kg Sos Pieczeniowy w Proszku 2,350 Kg Mąka Pszenna 0,010 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,280 Litr Olej 0,350 Kg Podgrzybek Mrożony Kostka 0,001 Kg Liść Laurowy 0,001 Kg Ziele Angielskie 0,125 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,135 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0,010 Kg Sól 0,389 Kg Cebulka Prażona Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,124 kgPrzybliżona Waga Całości (370 Porcji): 45,951 kg
UWAGA: przepis niesprawdzony! Przygotowanie dzień poprzedni: - Zachować galaretkę z karczku po upieczeniu karczku, - Cebulę obrać i pokroić, Produkcja: 1.Cebulę zesmażyć na oleju 3. Dodać grzyby 4. Podlać wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie. 5. Z mąki zrobić zasmażkę na złoty kolor, dodać sos pieczeniowy. 6. Dodać zasmażkę do sosu i doprawić solą, pieprzem, vegetą i magii. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,12l, - wydajemy osobno mięso i osobno sos Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,12l, - Podajemy na talerzu z potrawą właściwą. CZas przygotowania 21/04/2017 Asia 570 p 1:10 h