Sos Cebulowy Mały 2025-12-06 06:00:28

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-03-25  
User
Administrator Potraw



Ingredients
6 Kg  Cebula Biała Surowa Prążki (surowiec: 6,660 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 
36 Litr Woda
0,300 Kg Sos Pieczeniowy w Proszku
2,054 Kg Mąka Pszenna
0,010 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,280 Litr Olej
0,350 Kg Podgrzybek Mrożony Kostka
0,001 Kg Liść Laurowy
0,001 Kg Ziele Angielskie
0,098 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,135 Litr Przyprawa typu Magi Promocja
0,010 Kg Sól
1,659 Kg Cebulka Prażona

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,085 kg
Przybliżona Waga Całości (550 Porcji): 46,898 kg

Directions
UWAGA: przepis niesprawdzony!


Przygotowanie dzień poprzedni:
- Zachować galaretkę z karczku po upieczeniu karczku,
- Cebulę obrać i pokroić,

Produkcja:
1.Cebulę zesmażyć na oleju
3. Dodać grzyby
4. Podlać wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
5. Z mąki zrobić zasmażkę na złoty kolor, dodać sos pieczeniowy.
6. Dodać zasmażkę do sosu i doprawić solą, pieprzem, vegetą i magii.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,08l,
- wydajemy osobno mięso i osobno sos

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,08l,
- Podajemy na talerzu z potrawą właściwą.

Zmiana 2018-06-12: Cebulka Prażona dodane