0,001 Kg Kawa Rozpuszczalna Promocja / кава розчинна 0,400 Litr Śmietana 30% 0,500 Kg Mascarpone 0,040 Kg Cukier Puder 0,270 Kg Biszkopt do Tiramisu 0,001 Kg Kakao 0,002 Kg Cytryna Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,121 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,214 kg
Przygotowanie 1 dzień przed wydaniem. 1. Kawę rozpuścić w wodzie. Wystudzić. 2.Zimną śmietanę ubić na sztywno 3. Do ubitej śmietany dodać stopniowo mascarpone 4. Dodać cukier puder Jeżeli masa się nie ubija dodać sok z cytryny 20gram i szczyptę soli 5.Na spodzie pojemnika wyłożyć namoczony uprzednio biszkopt. Biszkopt przełamać na mniejszy kawałek, tak aby ułożyć go poziomo na dnie. 6.Następnie nałożyć masę mascarpone. Na jedną porcję deseru zużywamy 4 szt(0,036) biszkoptu i dwie łyżki kremu (0.048). Deser przygotowujemy w pojemnikach o pojemności 200/250 ml.