Tiramisu 2025-12-06 05:08:08

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2025-11-28  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,001 Kg  Kawa Rozpuszczalna Promocja / кава розчинна   
0,400 Litr Śmietana 30%
0,500 Kg Mascarpone
0,040 Kg Cukier Puder
0,270 Kg Biszkopt do Tiramisu
0,001 Kg Kakao
0,002 Kg Cytryna

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,121 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,214 kg

Directions
Przygotowanie 1 dzień przed wydaniem.

1. Kawę rozpuścić w wodzie. Wystudzić. 
2.Zimną śmietanę ubić na sztywno 
3. Do ubitej śmietany dodać stopniowo mascarpone
4. Dodać cukier puder Jeżeli masa się nie ubija dodać sok z cytryny 20gram i szczyptę soli


5.Na spodzie pojemnika wyłożyć namoczony uprzednio biszkopt. 
Biszkopt przełamać na mniejszy kawałek, tak aby ułożyć go poziomo na dnie. 
6.Następnie nałożyć masę mascarpone.

Na jedną porcję deseru zużywamy 4 szt(0,036) biszkoptu i dwie łyżki kremu (0.048). 

Deser przygotowujemy w pojemnikach o pojemności 200/250 ml.