0,250 Kg Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix 2,250 Litr Woda 0,195 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 0,020 Kg Smalec 0,345 Kg Buraki Ugotowane Wiórki Grube (surowiec: 0,383 Kg Burak Surowy Okrągły) 0,222 Kg Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 0,278 Kg Kapusta Biała ) 0,375 Kg Fasola Półjaś Ugotowana / фасоля польяс варена (surowiec: 0,165 Kg Fasola Półjaś Surowa) 1,350 Kg Ziemniak jakiś tam (surowiec: 1,755 Kg Ziemniaki) 0,051 Litr Świet 0,020 Kg Mąka Pszenna 0,001 Kg Ziele Angielskie 0,080 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий 0,001 Kg Liść Laurowy 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,017 Kg Sól 0,016 Litr Ocet 0,050 Kg Podgardle wędzone 0,004 Kg Czosnek Granulowany 0,030 Kg Koper Suszony 0,125 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0,018 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,221 Litr Woda z Gotowania Buraków Czerwonych 0,004 Kg Majeranek 0,020 Litr Barszcz Czerwony w Płynie 0,444 Litr Sok z Buraków Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,407 kgPrzybliżona Waga Całości (15 Porcji): 6,109 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 9/12/2016 - można robić według przepisu. Przygotować 1 dzień wcześniej 1. Oczyścić buraki ugotować w skórce, obrać i zetrzeć na tarce ( oczka buraczanej) 2. Kapustę poszatkować 3.Przepłukać i ugotować fasolę dodając 2,5 objętości wody Gotowanie: 1. Wlać 1/3 wody do garnka, dodać kości, ziemniaki, włoszczyznę i przyprawy. 2. Udusić przecier na tłuszczu. 3. Podprawić zupę mąką i śmietaną, zagotować. 4.Dodać fasolę, buraki i przecier. 5. Przyprawić barszcz solą i cukrem do smaku. Posypać koperkiem. Wydanie z Kuchni: - Jedna porcja = 0,350l Wydanie na Kantynie: - Jedna porcja = 0,350l Czas Przygotowania: - 23/1/2017 - p. Bożenka 205p 2:30h - 7/2/2017 - p. Bożenka 215p 2:00h - 7/3/2017 - p. Bozenka 215p 2:30h - 18/3/2017 p.Bożenka 200p 2:00h - 10/7/2017 Asia Rozlewanie zup 1 h Zmiany: - 31/1/2017 - korekta fasoli po zmianie z surowej na gotowaną - 14/2/2017 - Paweł porcja -7% bo wychodziło za dużo - 24/2/2017 - Ola, buraki -50%, cukier usunięty - 7/3/2017 - Bozenka porcja -7% Zmiana 2017-07-19: Śmietana 30% Słodka -68% Zmiana 2017-09-05: Woda +10%,Włoszczyzna Mrożona Paski -22%,Buraki Ugotowane Wiórki Grube -14%,Kapusta Biała Surowa Poszatkowana -23%,Fasola Półjaś Ugotowana -18%,Ziemniak Surowy Kostka -10% Zmiana 2017-09-05: Barszcz Czerwony w Płynie dodane Zmiana 2018-05-18: Kapusta Biała Surowa Poszatkowana +112% Zmiana 2018-05-18: Sok z Buraków dodane