8,500 Litr (na makaron) Woda 0,016 Kg (na makaron) Sól 3 Kg (na makaron) Makaron Penne Surowy Promocja 0,100 Litr (do warzyw) Olej 0,452 Kg (do warzyw) Włoszczyzna Mrożona Paski 2,520 Kg (do warzyw) Szpinak Brykiet Mrożony 0,011 Kg (do warzyw) Pieprz Czarny Mielony 2 Litr (do beszamelu) Mleko 3.2% 2 Litr (do beszamelu) Woda 0,100 Kg (do beszamelu) Sól 0,010 Kg (do beszamelu) Gałka Muszkatałowa 0,200 Kg (na beszamel) Mąka Pszenna 0,200 Kg (na beszamel) Margaryna / маргарин 0,150 Kg (do posypania) Ser Żółty Wiórki Grube / сир жовтий великі очка (surowiec: 0,150 Kg Ser Żółty Promocja) 0,011 Kg (do warzyw) Czosnek Granulowany 0,023 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,012 Kg Bułka Tarta 0,065 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,916 Kg Czosnek Świeży Główka) 0,169 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,188 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,543 kgPrzybliżona Waga Całości (36 Porcji): 19,540 kg
1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. 2. Warzywa podsmażyć na oleju dodać szpinak, przyprawy, czosnek. 3 Beszamel - na margarynie zesmażyć mąkę dodać mleko i wodę( sprawdź czy woda jest potrzebna), energicznie mieszając , doprawić. 4. Na GN wyłożyć makaron następnie warzywa. I tak kolejną warstwę. 6. Posypać serem, zapiec w piecu. Pieczemy w temperaturze 170 stC czas pieczenia - 15min 1 Porcja 0,300kg Zmiana 2018-05-18: Włoszczyzna Mrożona Paski -62%,Szpinak Brykiet Mrożony +404%,Pieprz Czarny Mielony -71%,Czosnek Granulowany +116%,Przyprawa typu Vegeta Promocja dodane,Bułka Tarta dodane,Czosnek Świeży Obrany dodane Zmiana 2018-05-18: Cebula Biała Surowa Kostka dodane