Zapiekanka Makaronowa ze Szpinakiem 2025-12-06 05:08:23

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-03-04  
User
Administrator Potraw



Ingredients
8,500 Litr (na makaron) Woda  
0,016 Kg (na makaron) Sól
3 Kg (na makaron) Makaron Penne Surowy Promocja
0,100 Litr (do warzyw) Olej
0,452 Kg (do warzyw) Włoszczyzna Mrożona Paski
2,520 Kg (do warzyw) Szpinak Brykiet Mrożony
0,011 Kg (do warzyw) Pieprz Czarny Mielony
2 Litr (do beszamelu) Mleko 3.2%
2 Litr (do beszamelu) Woda
0,100 Kg (do beszamelu) Sól
0,010 Kg (do beszamelu) Gałka Muszkatałowa
0,200 Kg (na beszamel) Mąka Pszenna
0,200 Kg (na beszamel) Margaryna / маргарин
0,150 Kg (do posypania) Ser Żółty Wiórki Grube / сир жовтий великі очка (surowiec: 0,150 Kg Ser Żółty Promocja)
0,011 Kg (do warzyw) Czosnek Granulowany
0,023 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,012 Kg Bułka Tarta
0,065 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,916 Kg Czosnek Świeży Główka)
0,169 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,188 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,543 kg
Przybliżona Waga Całości (36 Porcji): 19,540 kg

Directions
1.  Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. 
2. Warzywa podsmażyć na oleju dodać szpinak, przyprawy, czosnek.
3 Beszamel
- na margarynie zesmażyć mąkę dodać mleko i wodę( sprawdź czy woda jest potrzebna), energicznie mieszając , doprawić.

4. Na GN wyłożyć makaron następnie warzywa. I tak kolejną warstwę. 
6. Posypać serem, zapiec w piecu.
Pieczemy w temperaturze 170 stC
czas pieczenia - 15min

1 Porcja 0,300kg

Zmiana 2018-05-18: Włoszczyzna Mrożona Paski -62%,Szpinak Brykiet Mrożony +404%,Pieprz Czarny Mielony -71%,Czosnek Granulowany +116%,Przyprawa typu Vegeta Promocja dodane,Bułka Tarta dodane,Czosnek Świeży Obrany dodane
Zmiana 2018-05-18: Cebula Biała Surowa Kostka dodane