Ziemniaki Opiekane 2025-12-06 05:12:22

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-05-18  
User
Administrator Potraw



Ingredients
40 Kg  Ziemniak Surowy Nieoczkowany Ćwiartka / картопля обрана не очкована на дольки (surowiec: 52 Kg Ziemniaki) 
0,220 Kg Sól
0,080 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,150 Kg Papryka Słodka w Proszku
2 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 2,220 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
1 Litr Olej
0,136 Kg Czosnek Granulowany

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,218 kg
Przybliżona Waga Całości (200 Porcji): 43,586 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 24/2/2017 - można gotować według przepisu.


UWAGA - proszę podać czas pieczenia.


1. Ziemniaki przepuszczamy przez maszynę, nie oczkujemy.
2. Gotujemy, lekko twarde odcedzamy. Studzimy
3. Kroimy w ćwiartki, marynujemy
4. Wykładamy do płaskich GN, następnie do rozgrzanego pieca. 
5. Piec w temperaturze 180, mieszając co 15 min.
6. Czas pieczenia ........

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,200kg

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,200kg

Czas Przygotowania:
- 24/2/2017 Halinka 70p 0:40h pieczenie + 0:15h wykładanie na blaszkę
- 28/2/2017 Halinka 405p 2:3h pieczenie
- 18/3/2017 Halinka 80p 1:10h
- 24/4/2017 Rusłan 290p 1:20h
Zmiana 2018-03-22: Olej +105%,Czosnek Granulowany dodane