40 Kg Ziemniak Surowy Nieoczkowany Ćwiartka / картопля обрана не очкована на дольки (surowiec: 52 Kg Ziemniaki) 0,220 Kg Sól 0,080 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,150 Kg Papryka Słodka w Proszku 2 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 2,220 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 1 Litr Olej 0,136 Kg Czosnek Granulowany Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,218 kgPrzybliżona Waga Całości (200 Porcji): 43,586 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 24/2/2017 - można gotować według przepisu. UWAGA - proszę podać czas pieczenia. 1. Ziemniaki przepuszczamy przez maszynę, nie oczkujemy. 2. Gotujemy, lekko twarde odcedzamy. Studzimy 3. Kroimy w ćwiartki, marynujemy 4. Wykładamy do płaskich GN, następnie do rozgrzanego pieca. 5. Piec w temperaturze 180, mieszając co 15 min. 6. Czas pieczenia ........ Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,200kg Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,200kg Czas Przygotowania: - 24/2/2017 Halinka 70p 0:40h pieczenie + 0:15h wykładanie na blaszkę - 28/2/2017 Halinka 405p 2:3h pieczenie - 18/3/2017 Halinka 80p 1:10h - 24/4/2017 Rusłan 290p 1:20h Zmiana 2018-03-22: Olej +105%,Czosnek Granulowany dodane