Sos Pomidorowy Mały 2025-12-06 05:00:37

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-09-12  
User
Administrator Potraw



Ingredients
32 Litr  Woda  
5,064 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий
1,500 Kg Mąka Pszenna
0,205 Kg Sól
0,020 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,242 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,329 Litr Przyprawa typu Magi Promocja
0,614 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,682 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,282 Litr Olej
0,004 Kg Liść Laurowy
0,006 Kg Ziele Angielskie

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,076 kg
Przybliżona Waga Całości (530 Porcji): 40,266 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 9/3/2017.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Brak

Przygotowanie:
1. Do wrzącej wody dodać warzywa i gotować z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego do miękkości. 
2. Gdy warzywa są już miękkie wywar przecedzamy.
3. Wywar łączymy z koncentratem pomidorowym i ketchupem.
4. Z mąki pszennej i wody sporządzamy zawiesinę. Zawiesinę dodajemy do wrzącego sosu i zagotowujemy.
5. Sos doprawiamy do smaku. 

Wydawanie z Kuchni:
- 1 Porcja sosu = 0,080l. 

Wydawanie na Kantynie:
- 1 Porcja sosu = 0,080l. 

Czas Przygotowania:
- 8/2/2017 Sylwia 515p 0:35h
- 9/3/2017 Asia 530p 0:45h

Zmiany:
- 8/2/2017 - Paweł przepis zmieniony centralnie na podstawie wskazówek Sylwii