5 Kg Mąka Pszenna 3,800 Litr Mleko 3.2% 0,300 Kg Cukier Biały 0,100 Kg Cukier Wanilinowy 1,600 Litr Olej 0,020 Kg Sól 0,470 Kg Drożdże Kostka Promocja 0,500 Kg (do posypania) Cukier Puder Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,236 kgPrzybliżona Waga Całości (50 Porcji): 11,790 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 9/12/2016 - można gotować według przepisu. Produkcja: 1. Sól, cukier i drożdże rozmieszać z ciepłym mlekiem. 2.Dodać mąkę i jaja wyrobić.Postawić do wyrośnięcia. 3. Na patelnię nakładać z wyrośniętego ciasta racuszki metalową łyżką umoczoną w tłuszczu i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 2 szt = 0,240kg (jeden racuch 0,120kg) Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 2 szt = 0,240kg (jeden racuch 0,120kg) - Wydać cukier puder do posypania. Czas Przygotowania: - 16/2/2017 - Halinka 50p 1:05h - 3/3/2017 - Halinka+Asia 50p 2:05h - 7/3/2017 - Sylwia 60p 1:15h (tylko smażenie) - 21/4/2017 Halina 80p 2:00h - 11/5/2017 Bożenka 80p 1:20h czas robienia ciasta Zmiany: - 3/3/2017 - Halinka porcja -20% bo zostawało - 7/3/2017 - Bożena cukier wanil. dodany