Racuchy 2025-12-06 04:14:21

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
Grain  
Course
Breakfast  
Preparation Time
 
Difficulty
Easy  
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-05-01  
User
Administrator Potraw



Ingredients
5 Kg  Mąka Pszenna  
3,800 Litr Mleko 3.2%
0,300 Kg Cukier Biały
0,100 Kg Cukier Wanilinowy
1,600 Litr Olej
0,020 Kg Sól
0,470 Kg Drożdże Kostka Promocja
0,500 Kg (do posypania) Cukier Puder

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,236 kg
Przybliżona Waga Całości (50 Porcji): 11,790 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZWONY 9/12/2016 - można gotować według przepisu.

Produkcja:
1. Sól, cukier i drożdże rozmieszać z ciepłym mlekiem. 
2.Dodać mąkę i jaja wyrobić.Postawić do wyrośnięcia.
3. Na patelnię nakładać z wyrośniętego ciasta racuszki metalową łyżką umoczoną w tłuszczu i smażyć z obu stron na rumiany kolor.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 2 szt  = 0,240kg (jeden racuch 0,120kg)

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 2 szt  = 0,240kg (jeden racuch 0,120kg)
- Wydać cukier puder do posypania.

Czas Przygotowania:
- 16/2/2017 - Halinka 50p 1:05h
- 3/3/2017 - Halinka+Asia 50p 2:05h
- 7/3/2017 - Sylwia 60p 1:15h (tylko smażenie)
- 21/4/2017 Halina 80p 2:00h
- 11/5/2017 Bożenka 80p  1:20h czas robienia ciasta

Zmiany:
- 3/3/2017 - Halinka porcja -20% bo zostawało
- 7/3/2017 - Bożena cukier wanil. dodany