1,600 Kg Pierś z kurczaka 0,001 Kg Sól 0,001 Kg Papryka Słodka w Proszku 0,001 Kg Czosnek Granulowany 0 Litr (do przelania) Olej 0 Litr (do smażenia) Olej Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,160 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,603 kg
UWAGA: proszę podać ilość oleju do przelania i ilość oleju do smażenia. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Piersi wypłukać, - Wyporcjować po 0,160kg, - Zamarynować w przyprawach i przelać olejem. W dniu wydania: 1. Pierś obsmażyć na patelni z obydwu stron. 2. Układać na płaskich GN. 3. Włożyć do pieca na sondę ustawioną na 60 st C 4. Pierś po usmażeniu ma mieć 0,120kg 5. Po wyjęciu lekko przelać częścią sosu serowego przygotowanego osobno. Pozostałą cześć sosu wydajemy w zamkniętym termosie. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,120kg, Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,120kg, - Pierś wydajemy z sosem. Czas Przygotowania: - 22/2/2017 - Bożenka 435p 4:30h Zmiany: - 22/2/2017 - Ola porcja przed usmażeniem zwiększona od 0,120kg do 0,160kg