Pierś z Kurczaka 2025-12-06 06:24:15

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-03-03  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1,600 Kg  Pierś z kurczaka  
0,001 Kg Sól
0,001 Kg Papryka Słodka w Proszku
0,001 Kg Czosnek Granulowany
0 Litr (do przelania) Olej
0 Litr (do smażenia) Olej

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,160 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,603 kg

Directions
UWAGA: proszę podać ilość oleju do przelania i ilość oleju do smażenia.

Przygotowanie 1 dzień  wcześniej:
- Piersi wypłukać,
- Wyporcjować po 0,160kg,
- Zamarynować w przyprawach i przelać olejem.

W dniu wydania:
1. Pierś obsmażyć na patelni z obydwu stron. 
2. Układać na płaskich GN.
3. Włożyć do pieca na sondę ustawioną na 60 st C
4. Pierś po usmażeniu ma mieć 0,120kg
5. Po wyjęciu lekko przelać częścią sosu serowego przygotowanego osobno. Pozostałą cześć sosu wydajemy w zamkniętym termosie.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,120kg,
 
Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,120kg,
- Pierś wydajemy z sosem.

Czas Przygotowania:
- 22/2/2017 - Bożenka 435p 4:30h

Zmiany:
- 22/2/2017 - Ola porcja przed usmażeniem zwiększona od 0,120kg do 0,160kg