Karkówka Grillowana 2025-12-06 04:36:40

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-03-25  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,001 Kg  Sól   
0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,001 Kg Pieprz Ziołowy Mielony
0,001 Kg Papryka Słodka w Proszku
0,001 Kg Czosnek Granulowany
1,600 Kg Karczek wieprzowy bez kości

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,161 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,605 kg

Directions
Przygotowanie 2 dni wcześniej:
- Karczek wypłukać, pokroić w plastry o wadze 0.160 kg,
-Porcje rozbić tłuczkiem do kotletów,
- Zamarynować w przyprawach.

Dzień wydania:
1. Karczek grillujemy na grillu,
2. Nastę pnie w piecu na sondzie ustawionej na 80 st C.
Piec się sam wyłączy po osiągnięciu 80C,
3. Wyciągamy z pieca i wydajemy.

Wydawanie z Kuchni: 
- 1 porcja = 1 szt
- Odmierzamy sos 0,120l porcja,
- Częścią sosu przelewamy karczek, aby nie wysechł,
- Resztę sosu wydajemy osobno.

Wydawanie na Kantynie: 
- 1 porcja = 1 szt,
- Sosem polewamy karczek i dodatek (kaszę lub ziemniaki).
Zmiana 2017-10-06: Karczek wieprzowy bez kości dodane