0,001 Kg Sól 0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,001 Kg Pieprz Ziołowy Mielony 0,001 Kg Papryka Słodka w Proszku 0,001 Kg Czosnek Granulowany 1,600 Kg Karczek wieprzowy bez kości Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,161 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,605 kg
Przygotowanie 2 dni wcześniej: - Karczek wypłukać, pokroić w plastry o wadze 0.160 kg, -Porcje rozbić tłuczkiem do kotletów, - Zamarynować w przyprawach. Dzień wydania: 1. Karczek grillujemy na grillu, 2. Nastę pnie w piecu na sondzie ustawionej na 80 st C. Piec się sam wyłączy po osiągnięciu 80C, 3. Wyciągamy z pieca i wydajemy. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 1 szt - Odmierzamy sos 0,120l porcja, - Częścią sosu przelewamy karczek, aby nie wysechł, - Resztę sosu wydajemy osobno. Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 1 szt, - Sosem polewamy karczek i dodatek (kaszę lub ziemniaki). Zmiana 2017-10-06: Karczek wieprzowy bez kości dodane