Ryż z Sezamem 2025-12-06 07:04:48

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-04-21  
User
Administrator Potraw



Ingredients
7 Kg  Ryż Biały Surowy   
15 Litr Woda
0,200 Kg Sól
0,472 Kg Sezam / сезам

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,187 kg
Przybliżona Waga Całości (121 Porcji): 22,672 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 15/2/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- brak

Produkcja:
1. Przepłukać ryż
2. Zagotować wodę z solą
3. Dodawać ryż mieszając
4. Gotować przez 18 minut
5. Sprawdzać miękkość ryżu gotując dalej. Jest gotowy gdy już nie jest chrupki i jest lekko klejący
6. Odcedzić
7. Posypać sezamem i zamieszać

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,150kg

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,150kg

Czas Przygotowania:
- 15/2/2017 Halinka 50p 1:00h
- 22/2/2017 Halinka 115p 0:40h
- 2/3/2017  Sylwia 20p  0:20h
- 15/3/2017 Halinka 50p 0:40h
- 20/4/2017 Sylwia 420p 1:45h


Zmiany:
- 15/2/2017 Halinka porcja -5% bo zostawało


Zmiana 2018-06-27: Sezam +372%