7 Kg Ryż Biały Surowy 15 Litr Woda 0,200 Kg Sól 0,472 Kg Sezam / сезам Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,187 kgPrzybliżona Waga Całości (121 Porcji): 22,672 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 15/2/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - brak Produkcja: 1. Przepłukać ryż 2. Zagotować wodę z solą 3. Dodawać ryż mieszając 4. Gotować przez 18 minut 5. Sprawdzać miękkość ryżu gotując dalej. Jest gotowy gdy już nie jest chrupki i jest lekko klejący 6. Odcedzić 7. Posypać sezamem i zamieszać Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,150kg Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,150kg Czas Przygotowania: - 15/2/2017 Halinka 50p 1:00h - 22/2/2017 Halinka 115p 0:40h - 2/3/2017 Sylwia 20p 0:20h - 15/3/2017 Halinka 50p 0:40h - 20/4/2017 Sylwia 420p 1:45h Zmiany: - 15/2/2017 Halinka porcja -5% bo zostawało Zmiana 2018-06-27: Sezam +372%