10 Kg Ziemniak Gotowany Zmielony / картопля варена перемеляна (surowiec: 13 Kg Ziemniaki) 2 Kg Szpinak Brykiet Mrożony 2,500 Kg Mąka Pszenna 0,100 Kg Sól 1,350 Kg Mąka Ziemniaczana Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,228 kgPrzybliżona Waga Całości (70 Porcji): 15,950 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 16/1/2017 - proszę gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: 1. Obierz i ugotuj ziemniaki. 2. Wyłóż szpinak na sito i zostaw go do rozmrożenia. Dzień produkcji: 1. Odważ potrzebną porcję ziemniaków i zmiel je. 2. Dodaj odciśnięty szpinak oraz resztę składników, dokładnie wymieszaj i wyrób ciasto na jednolitą masę. 3. Uformuj wałek o grubości 3 cm i wykrój kopytka pod ukosem, o długości około 4 cm. 4. Gotowe kopytka gotuj w osolonej i wrzącej wodzie. Po ugotowaniu zahartuj w zimnej wodzie i wymieszaj z odrobiną oleju. Wydawnie z Kuchni: - Porcja = 6 sztuk = 0,230kg Wydawnie na Kantynie: - Porcja = 6 sztuk = 0,230kg - Podawać z sosem śmietanowym, 1 porcja sosu = 0,120l Zmiany: - 10/2/2017 - Asia jajka -80%