Kopytka ze Szpinakiem 2025-12-06 04:34:22

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-02-15  
User
Administrator Potraw



Ingredients
10 Kg  Ziemniak Gotowany Zmielony  /  картопля варена перемеляна  (surowiec: 13 Kg Ziemniaki) 
2 Kg Szpinak Brykiet Mrożony
2,500 Kg Mąka Pszenna
0,100 Kg Sól
1,350 Kg Mąka Ziemniaczana

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,228 kg
Przybliżona Waga Całości (70 Porcji): 15,950 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 16/1/2017 - proszę gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
1. Obierz i ugotuj ziemniaki.
2. Wyłóż szpinak na sito i zostaw go do rozmrożenia.

Dzień produkcji:
1. Odważ potrzebną porcję ziemniaków i zmiel je.
2. Dodaj odciśnięty szpinak oraz resztę składników, dokładnie wymieszaj i wyrób ciasto na jednolitą masę.
3. Uformuj wałek o grubości 3 cm i wykrój kopytka pod ukosem, o długości około 4 cm.
4. Gotowe kopytka gotuj w osolonej i wrzącej wodzie. Po ugotowaniu zahartuj w zimnej wodzie i wymieszaj z odrobiną oleju.

Wydawnie z Kuchni:
- Porcja = 6 sztuk = 0,230kg 

Wydawnie na Kantynie:
- Porcja = 6 sztuk = 0,230kg 
- Podawać z sosem śmietanowym, 1 porcja sosu = 0,120l

Zmiany:
- 10/2/2017 - Asia jajka -80%