Placki Marchewkowe 2025-12-06 06:49:35

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-03-30  
User
Administrator Potraw



Ingredients
39,800 Kg  Ziemniak Surowy Wiórki Grube  / катропля мера на великі очка  (surowiec: 51,740 Kg Ziemniaki) 
4,300 Kg Marchew Surowa Wiórki Drobne (surowiec: 5,375 Kg Marchew)
2,500 Kg Cebula Zwykła (surowiec: 3,125 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
10 Kg Mąka Pszenna
0,900 Kg Sól
0,150 Kg Pieprz Czarny Mielony
2,500 Litr (do smażenia) Olej

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,430 kg
Przybliżona Waga Całości (140 Porcji): 60,150 kg

Directions
UWAGA: proszę sprawdzić przepis.


Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Obierak przygotowuje składniki

Dzień wydania:
1. Odcedzić trochę soku z ziemniaków,
2. Dodać składniki mieszając,
3. Nakładać na patelnię chochlą, 1 porcja ciasta = ..... ?,
4. Smażyć na patelni na gorącym tłuszczu, obydwie strony,
5. Po usmażeniu każdy placek odsączyć na papierze,
5. 1 placek usmażony ma mieć 0,086kg

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 3 placki = 0,260kg

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 3 placki = 0,260kg

Czas Przygotowania:
- 24/2/2017 - Halinka 136p 2:00h
- 22/03/2017 Halinka 161p 5:20h