39,800 Kg Ziemniak Surowy Wiórki Grube / катропля мера на великі очка (surowiec: 51,740 Kg Ziemniaki) 4,300 Kg Marchew Surowa Wiórki Drobne (surowiec: 5,375 Kg Marchew) 2,500 Kg Cebula Zwykła (surowiec: 3,125 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 10 Kg Mąka Pszenna 0,900 Kg Sól 0,150 Kg Pieprz Czarny Mielony 2,500 Litr (do smażenia) Olej Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,430 kgPrzybliżona Waga Całości (140 Porcji): 60,150 kg
UWAGA: proszę sprawdzić przepis. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Obierak przygotowuje składniki Dzień wydania: 1. Odcedzić trochę soku z ziemniaków, 2. Dodać składniki mieszając, 3. Nakładać na patelnię chochlą, 1 porcja ciasta = ..... ?, 4. Smażyć na patelni na gorącym tłuszczu, obydwie strony, 5. Po usmażeniu każdy placek odsączyć na papierze, 5. 1 placek usmażony ma mieć 0,086kg Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 3 placki = 0,260kg Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 3 placki = 0,260kg Czas Przygotowania: - 24/2/2017 - Halinka 136p 2:00h - 22/03/2017 Halinka 161p 5:20h