8,500 Litr (na makaron) Woda 0,016 Kg (na makaron) Sól 3 Kg (na makaron) Makaron Świderki Surowy 0,100 Litr (do warzyw) Olej 1,200 Kg (do warzyw) Włoszczyzna Mrożona Paski 0,500 Kg (do warzyw) Fasolka Szparagowa Mrożona / фасоля спаражова морожена 0,050 Kg (do warzyw) Sól 0,040 Kg (do warzyw) Pieprz Czarny Mielony 0,050 Kg (do warzyw) Przyprawa typu Vegeta Promocja 2 Litr (na beszamel) Mleko 3.2% 2 Litr (na beszamel) Woda 0,100 Kg (na beszamel) Sól 0,015 Kg (na beszamel) Pieprz Czarny Mielony 0,010 Kg (na beszamel) Gałka Muszkatałowa 0,200 Kg (na beszamel) Mąka Pszenna 0,200 Kg (na beszamel) Margaryna / маргарин 0,700 Kg (do posypania) Ser Żółty Wiórki Grube / сир жовтий великі очка (surowiec: 0,700 Kg Ser Żółty Promocja) 0,979 Kg Papryka Słodka Paski 1,090 Kg Brokuł Mrożony 0,979 Kg Pieczarki Surowe Talarki / печарки на пласко (surowiec: 1,028 Kg Pieczarki Świeże) 0,490 Kg Pelatti 0,196 Kg Czosnek Puree 0,196 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0,073 Kg Cukier Biały 0,783 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,499 kgPrzybliżona Waga Całości (47 Porcji): 23,467 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 1/3/2017 1 dzień wcześniej: - Obierak przygotowuje składniki. Dzień wydania: 1. Ugotować Makaron, 2. Warzywa podsmażyć na oleju i doprawić, 3. Przygotować beszamel, 4. Odłożyć 1/5 (20%) beszamelu do polania, 5. Do GN wykładać warstwami: a) makaron, b) beszamel, c) warzywa, d) polać odłożonym beszamelem e) pozypać żółtym serem. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,250kg, Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,250kg. CZas przygotowania: - 23/2/2017 Sylwia 36p 1:20h - 18/3/2017 Asia 20p 0:10 h podgrzewanie 1 h przygotowanie - 21/4/201 30p 1:10h Zmiany: - 1/3/2017 - Rusłan ustalony rozmiar porcji, ser +300%, pieprz w beszamelu -50% Zmiana 2019-11-29: Papryka Słodka Paski dodane,Brokuł Mrożony dodane,Pieczarki Surowe Talarki dodane,Pelatti dodane,Czosnek Puree dodane,Przyprawa typu Magi Promocja dodane,Cukier Biały dodane,Koncentrat Pomidorowy dodane