Sos Carbonara 2025-12-06 05:02:30

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-12-12  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1,500 Kg  Cebula Biała Surowa Kostka  (surowiec: 1,665 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 
3,280 Kg Pieczarki Surowe Talarki / печарки на пласко (surowiec: 3,444 Kg Pieczarki Świeże)
0,015 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,070 Kg Sól
6 Litr Mleko 3.2%
3 Litr Świet
10 Litr Woda
1,500 Kg Mąka Pszenna
0,540 Kg Groszek Zielony Konserwowy (surowiec: 0,902 Kg Groszek Zielony Konserwowy)
0,072 Kg Nać Pietruszki Suszona
0,144 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
12 Kg Podgardle wędzone

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,156 kg
Przybliżona Waga Całości (245 Porcji): 38,121 kg

Directions
UWAGA: Przepis sprawdzony 23/3/2017 przez Sylwię Bardzo dobry :-)
Sposób przygotowania:
1.Na oleju podsmażyć cebulę
2. Dodać słoninę boczkową pokrojoną w kostkę. 
3. Następnie dodaj pieczarki.
4.Gdy wszystko dobrze się podsmaży doprawiamy i zalewamy wodą i śmietaną.
5. Mąkę rozrabiamy w mleku. i dodajemy do sosu.
6. Dodajemy zielony groszek i natkę pietruszki

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,150kg, 

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,150kg.

Czas przygotowania:
- 23/2/2017 Halina 136p 1:00h
- 23/3/2017 Sylwia 145p 0:50h