1,500 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 1,665 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 3,280 Kg Pieczarki Surowe Talarki / печарки на пласко (surowiec: 3,444 Kg Pieczarki Świeże) 0,015 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,070 Kg Sól 6 Litr Mleko 3.2% 3 Litr Świet 10 Litr Woda 1,500 Kg Mąka Pszenna 0,540 Kg Groszek Zielony Konserwowy (surowiec: 0,902 Kg Groszek Zielony Konserwowy) 0,072 Kg Nać Pietruszki Suszona 0,144 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 12 Kg Podgardle wędzone Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,156 kgPrzybliżona Waga Całości (245 Porcji): 38,121 kg
UWAGA: Przepis sprawdzony 23/3/2017 przez Sylwię Bardzo dobry :-) Sposób przygotowania: 1.Na oleju podsmażyć cebulę 2. Dodać słoninę boczkową pokrojoną w kostkę. 3. Następnie dodaj pieczarki. 4.Gdy wszystko dobrze się podsmaży doprawiamy i zalewamy wodą i śmietaną. 5. Mąkę rozrabiamy w mleku. i dodajemy do sosu. 6. Dodajemy zielony groszek i natkę pietruszki Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,150kg, Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,150kg. Czas przygotowania: - 23/2/2017 Halina 136p 1:00h - 23/3/2017 Sylwia 145p 0:50h