Ryż na Sypko do Zupy 2025-12-06 06:44:21

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-03-14  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,090 Kg  Sól   
5 Litr Woda
3 Kg Ryż Biały Surowy

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,062 kg
Przybliżona Waga Całości (130 Porcji): 8,090 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZWONY 3/3/2017

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- brak

Produkcja:
1. Przepłukać ryż
2. Zagotować wodę z solą
3. Dodawać ryż mieszając
4. Gotować przez 18 minut
5. Sprawdzać miękkość ryżu gotując dalej. Jest gotowy gdy już nie jest chrupki i jest lekko klejący
6. Odcedzić

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,080kg

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,080kg

Czas Przygotowania:
- 23/2/2017 Sylwia 110p 0:20h 
- 3/3/2017 Bożena 200p 0:45h
- 7/3/2017 Asia 505p 2:00h