0,090 Kg Sól 5 Litr Woda 3 Kg Ryż Biały Surowy Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,062 kgPrzybliżona Waga Całości (130 Porcji): 8,090 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 3/3/2017 Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - brak Produkcja: 1. Przepłukać ryż 2. Zagotować wodę z solą 3. Dodawać ryż mieszając 4. Gotować przez 18 minut 5. Sprawdzać miękkość ryżu gotując dalej. Jest gotowy gdy już nie jest chrupki i jest lekko klejący 6. Odcedzić Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,080kg Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,080kg Czas Przygotowania: - 23/2/2017 Sylwia 110p 0:20h - 3/3/2017 Bożena 200p 0:45h - 7/3/2017 Asia 505p 2:00h