Zapiekanka z Boczkiem i Ziemniakami 2025-12-06 05:07:22

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-05-04  
User
Administrator Potraw



Ingredients
7 Kg  Ziemniak na Kluski Śląskie (surowiec: 9,100 Kg Ziemniaki) 
3,800 Kg Bukiet Warzyw Mrożonych
0,400 Kg Ser Żółty Promocja
2 Litr (na beszamel) Mleko 3.2%
1 Litr (na beszamel) Woda
0,030 Kg (na beszamel) Sól
0,005 Kg (na beszamel) Pieprz Czarny Mielony
0,002 Kg (na beszamel) Gałka Muszkatałowa
0,200 Kg (na beszamel) Mąka Pszenna
0,165 Kg (na beszamel) Margaryna / маргарин
5 Kg Podgardle wędzone

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,302 kg
Przybliżona Waga Całości (65 Porcji): 19,602 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZWONY 8/3/2017

Proszę podać przepis:
1. Ziemniaki ugotować i pokroić w kostkę.
2. Warzywa podsmażyć i przyprawić, ułożyć na blaszce. 
3. Razem z ziemniakami zalać beszamelem.
4. Posypać słoniną boczkową i startym żółtym serem.
5. Piec w nagrzanym do 190 st C. piecu, max 10-15 min.


Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,220kg

Wydawanie na Kantynach:
- 1 porcja = 0,220kg

Czas Przygotowania:
- 8/3/2017 Sylwia 60p 1:30h



Zmiana 2019-11-29: Podgardle wędzone dodane