7 Kg Ziemniak na Kluski Śląskie (surowiec: 9,100 Kg Ziemniaki) 3,800 Kg Bukiet Warzyw Mrożonych 0,400 Kg Ser Żółty Promocja 2 Litr (na beszamel) Mleko 3.2% 1 Litr (na beszamel) Woda 0,030 Kg (na beszamel) Sól 0,005 Kg (na beszamel) Pieprz Czarny Mielony 0,002 Kg (na beszamel) Gałka Muszkatałowa 0,200 Kg (na beszamel) Mąka Pszenna 0,165 Kg (na beszamel) Margaryna / маргарин 5 Kg Podgardle wędzone Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,302 kgPrzybliżona Waga Całości (65 Porcji): 19,602 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 8/3/2017 Proszę podać przepis: 1. Ziemniaki ugotować i pokroić w kostkę. 2. Warzywa podsmażyć i przyprawić, ułożyć na blaszce. 3. Razem z ziemniakami zalać beszamelem. 4. Posypać słoniną boczkową i startym żółtym serem. 5. Piec w nagrzanym do 190 st C. piecu, max 10-15 min. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,220kg Wydawanie na Kantynach: - 1 porcja = 0,220kg Czas Przygotowania: - 8/3/2017 Sylwia 60p 1:30h Zmiana 2019-11-29: Podgardle wędzone dodane