Zupa Pieczarkowa 2025-12-06 04:33:43

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-03-31  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,250 Kg  Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix   
0,200 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski
3,500 Litr Woda
0,405 Kg Pieczarki Surowe Talarki / печарки на пласко (surowiec: 0,425 Kg Pieczarki Świeże)
0,010 Kg Podgrzybek Mrożony Kostka
0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,100 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,111 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,060 Kg Margaryna / маргарин
0,050 Kg Mąka Pszenna
0,150 Litr Świet
0,010 Kg Nać Pietruszki Suszona
0,026 Kg Sól
0,020 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,001 Kg Liść Laurowy
0,001 Kg Ziele Angielskie
0,075 Litr Przyprawa typu Magi Promocja
0,480 Kg Makaron Świderki Surowy

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,381 kg
Przybliżona Waga Całości (14 Porcji): 5,338 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 1/12/2016 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie dzień wcześniej:
- Obrać ziemniaki,
- Jasnozłota zasmażka z mąki,
- Opłukać pieczarki, pprzepuścić przez szatkownicę w półplastry 

Gotowanie:
1. Wlać całą wodę do garnka, 
2. Dodać kości, zostawić na 10 min,
3. Dodać przyprawy: liść, ziele, etc.
3. Dodać włoszczyznę, 
4. Cebulę zesmażyć na margarynie, dodać pieczarki i podgrzybki podlać odrbiną wywaru, 
5. Wywar zagotować i gotować aż z będą półmiękkie,
6. Do wywaru dodaj pieczarki, dodaj zasmażkę, 
7. Gotować aż makaron będzie al dente,
8. Dodać śmietanę, przyprawić do smaku,
9. Zagotować raz i wyłączyć.

Wydawanie z Kuchni:
- jedna porcja = 0,300l
- Makaron wydajemy osobno

Wydawanie na Kantynie:
- jedna porcja = 0,300l zupy
- wydajemy z makaronem 0,080kg

Czas Przygotowania:
- 1/2/2017 Bożenka 170p 2:00h
- 18/2/2017 Bożenka 221p 2:30h
-  1/3/2017 Bożenka 180p 2h
- 18/3/2017 Bożenka ?p 2:30h

Zmiany:
- 30/3/2017 ? Sól +30%

Zmiana 2017-07-19: Pieczarki Surowe Talarki +69%
Zmiana 2018-10-14: Makaron Świderki Surowy dodane