Zapiekanka z Pieczarkami 2025-12-06 05:06:42

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-01-04  
User
Administrator Potraw



Ingredients
5 Szt  Bułka Pszenna Do Burgera 70szt 130g  
0,055 Kg Pieczarki Surowe Wiórki Grube / печарки очка грубі (surowiec: 0,058 Kg Pieczarki Świeże)
0,415 Kg Ser Żółty Promocja
0,010 Kg Sól
0,010 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,030 Kg Oregano / орегано

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,052 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 0,520 kg

Directions
Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Ser zetrzeć na tarce buraczanej
- Pieczarki zetrzeć na tarce buraczanej

Przygotowanie w dniu wydania

1. Bułki przekrajamy wzdłuż.
2. Pieczarki mieszamy z przyprawami.
3. Bułkę posypujemy pieczarkami, następnie serem żółtym.
4. Zapiekankę układamy na płaskich GN.
5. Pieczemy w nagrzanym do 190 st C. piecu 4-5 min.