Surówka z Białej Kapusty z Jogurtem 2025-12-06 05:08:06

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-01-29  
User
Administrator Potraw



Ingredients
20,455 Kg  Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 25,568 Kg Kapusta Biała ) 
0,500 Kg Musztarda
1,136 Litr Olej
0,200 Kg Sól
0,045 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,400 Litr Kwasek Cytrynowy
1,182 Kg Marchew Surowa Wiórki Drobne (surowiec: 1,478 Kg Marchew)
0,455 Kg Cukier Biały
0,273 Kg Nać Pietruszki Świeża Oczyszczona (surowiec: 10,920 Kg Nać Pietruszki )
1,500 Kg Słonecznik łuskany

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,105 kg
Przybliżona Waga Całości (250 Porcji): 26,146 kg

Directions
PRRZEPIS SPRAWDZONY 14/2/2017 - można gotować według przepisu

Przygotowanie dzień wcześniej:
- Obierak,
- Zaprawa z jogurtu: zmieszać jogurt, kwasek, sól, cukier.

Gotowanie:
1. Wziąć GN na całkowitą ilość,
2. Zmieszać kapuste z marchwią
3. Dodać zaprawe i wymieszać.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,100kg

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,100kg


Zmiana 2019-03-15: Kapusta Biała Surowa Poszatkowana -14%