20,455 Kg Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 25,568 Kg Kapusta Biała ) 0,500 Kg Musztarda 1,136 Litr Olej 0,200 Kg Sól 0,045 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,400 Litr Kwasek Cytrynowy 1,182 Kg Marchew Surowa Wiórki Drobne (surowiec: 1,478 Kg Marchew) 0,455 Kg Cukier Biały 0,273 Kg Nać Pietruszki Świeża Oczyszczona (surowiec: 10,920 Kg Nać Pietruszki ) 1,500 Kg Słonecznik łuskany Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,105 kgPrzybliżona Waga Całości (250 Porcji): 26,146 kg
PRRZEPIS SPRAWDZONY 14/2/2017 - można gotować według przepisu Przygotowanie dzień wcześniej: - Obierak, - Zaprawa z jogurtu: zmieszać jogurt, kwasek, sól, cukier. Gotowanie: 1. Wziąć GN na całkowitą ilość, 2. Zmieszać kapuste z marchwią 3. Dodać zaprawe i wymieszać. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,100kg Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,100kg Zmiana 2019-03-15: Kapusta Biała Surowa Poszatkowana -14%