0,010 Litr Olej 0,075 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,083 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,005 Kg Czosnek Granulowany 0,001 Kg Papryka Chilli w Proszku 0,001 Kg Kumin Rzymski Mielony / кмін римський 0,001 Kg Oregano / орегано 0,263 Kg Łopatka Wieprzowa Bez Kości / лопатка свиняча 0,056 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий 0,002 Kg Cukier Biały 0,004 Kg Papryka Słodka w Proszku 0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,129 Kg Fasola Czerwona Konserwowa bez Zalewy (surowiec: 0,223 Kg Fasola Czerwona Konserwowa w Zalewie / фасоля червона консервована в соку ) 0,030 Kg Podgardle wędzone 0,225 Litr Woda 0,050 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 0,001 Kg Sól 0,001 Kg Pieprz Cayene Mielony 0,013 Litr Przyprawa typu Magi Promocja Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,145 kgPrzybliżona Waga Całości (6 Porcji): 0,868 kg
UWAGA: przepis nie jest sprawdzony, sprawdzić ilość składników i rozmiar porcji. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Cebula umyć, obrać i pokroić w kostkę - Mięso wypłukać i zmielić na grubych oczkach - Słoninę boczkową pokroić w kostkę Przygotowanie w dniu wydania 1. Na oleju zesmażyć cebulę, dodać czosnek, słoninę. 2. Dodać zmielone mięso i włoszczyznę. 3. Dodać fasolę i kukurydzę. 4. Doprawić przyprawami. 5. Zalać wodą. 6. Dodać przecier pomidorowy. 7. Doprawić do smaku. Wydawanie z Kuchni: 1 porcja = 0,180kg Wydawanie na Kantynie: 1 porcja = 0,180kg Czas przygotowania -05/4/2017 Halinka 465p 2:30h Zmiana 2018-07-25: Olej -79%,Cebula Biała Surowa Kostka -50%,Papryka Chilli w Proszku -44%,Wołowina do Zmielenia Promocja -6%,Łopatka Wieprzowa Bez Kości -13%,Papryka Słodka w Proszku +76%,Kukurydza Konserwowa bez Zalewy +69%,Woda +125% Zmiana 2018-07-25: Kumin Rzymski Mielony -25%