Chili con Carne 2025-12-06 04:34:21

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-04-21  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,010 Litr  Olej  
0,075 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,083 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,005 Kg Czosnek Granulowany
0,001 Kg Papryka Chilli w Proszku
0,001 Kg Kumin Rzymski Mielony / кмін римський
0,001 Kg Oregano / орегано
0,263 Kg Łopatka Wieprzowa Bez Kości / лопатка свиняча
0,056 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий
0,002 Kg Cukier Biały
0,004 Kg Papryka Słodka w Proszku
0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,129 Kg Fasola Czerwona Konserwowa bez Zalewy (surowiec: 0,223 Kg Fasola Czerwona Konserwowa w Zalewie / фасоля червона консервована в соку )
0,030 Kg Podgardle wędzone
0,225 Litr Woda
0,050 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski
0,001 Kg Sól
0,001 Kg Pieprz Cayene Mielony
0,013 Litr Przyprawa typu Magi Promocja

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,145 kg
Przybliżona Waga Całości (6 Porcji): 0,868 kg

Directions
UWAGA: przepis nie jest sprawdzony, sprawdzić ilość składników i rozmiar porcji.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:

- Cebula umyć, obrać i pokroić w kostkę
- Mięso wypłukać i zmielić na grubych oczkach
- Słoninę boczkową pokroić w kostkę

Przygotowanie w dniu wydania

1. Na oleju zesmażyć cebulę, dodać czosnek, słoninę.
2. Dodać zmielone mięso i włoszczyznę.
3. Dodać fasolę i kukurydzę. 
4. Doprawić przyprawami. 
5. Zalać wodą. 
6. Dodać przecier pomidorowy. 
7. Doprawić do smaku.


Wydawanie z Kuchni:

1 porcja = 0,180kg

Wydawanie na Kantynie:

1 porcja = 0,180kg

Czas przygotowania
-05/4/2017 Halinka 465p 2:30h
Zmiana 2018-07-25: Olej -79%,Cebula Biała Surowa Kostka -50%,Papryka Chilli w Proszku -44%,Wołowina do Zmielenia Promocja -6%,Łopatka Wieprzowa Bez Kości -13%,Papryka Słodka w Proszku +76%,Kukurydza Konserwowa bez Zalewy +69%,Woda +125%
Zmiana 2018-07-25: Kumin Rzymski Mielony -25%