4,565 Kg Ryż Biały Surowy 10 Litr Woda 0,100 Kg Sól Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,196 kgPrzybliżona Waga Całości (75 Porcji): 14,665 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 17/1/2017 - można gotować według przepisu Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - brak Produkcja: 1. Przepłukać ryż 2. Zagotować wodę z solą 3. Dodawać ryż mieszając 4. Gotować przez 18 minut 5. Sprawdzać miękkość ryżu gotując dalej. Jest gotowy gdy już nie jest chrupki i jest lekko klejący 6. Odcedzić Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,150kg Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,150kg Czas Przygotowania: - 4/2/2017 - Sylwia 50p 20min - 14/2/2017 - Halinka 30p 30min - 2/2/2017 - Sylwia 80p 20min - 1/3/2017 - Halinka 110p 0:25h - 18/3/2017 Halinka 114 0:30h - 20/4/2017 Halinka 80p 0:50h Zmiany: - 18/1/2017 - przepis przeskalowany uwzględniając odcedzanie Zmiana 2018-12-09: Ryż Biały Surowy +52%