Ryż na Sypko 2025-12-06 07:04:48

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-04-22  
User
Administrator Potraw



Ingredients
4,565 Kg  Ryż Biały Surowy   
10 Litr Woda
0,100 Kg Sól

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,196 kg
Przybliżona Waga Całości (75 Porcji): 14,665 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 17/1/2017 - można gotować według przepisu

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- brak

Produkcja:
1. Przepłukać ryż
2. Zagotować wodę z solą
3. Dodawać ryż mieszając
4. Gotować przez 18 minut
5. Sprawdzać miękkość ryżu gotując dalej. Jest gotowy gdy już nie jest chrupki i jest lekko klejący
6. Odcedzić

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,150kg

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,150kg

Czas Przygotowania:
- 4/2/2017 - Sylwia 50p 20min
- 14/2/2017 - Halinka 30p 30min
- 2/2/2017 - Sylwia 80p 20min
-  1/3/2017 - Halinka 110p 0:25h
- 18/3/2017 Halinka 114 0:30h
- 20/4/2017 Halinka 80p 0:50h 
Zmiany:
- 18/1/2017 - przepis przeskalowany uwzględniając odcedzanie
Zmiana 2018-12-09: Ryż Biały Surowy +52%