Cebulka do Pierogów 2025-12-06 04:37:12

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-03-21  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,300 Kg  Cebula Biała Surowa Kostka  (surowiec: 0,333 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 
0,050 Litr Olej
0,001 Kg Sól
0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,044 kg
Przybliżona Waga Całości (8 Porcji): 0,352 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 16/2/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
1. Cebulę opłukać, obrać i przeszatkować w kostkę.
2. Na rozgrzaną patelnię wlać olej i zarumienić cebulę.
3. Doprawić solą i pieprzem.

W dniu wydania:
1. Podgrzać cebulkę. 
2. 1/4 polać po pierogach.
3. 3/4 wydać w pojemniku na kantynę. UWAGA ta część powinna mieć 0,030kg na porcję!

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,030kg

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,030kg

Czas Przygotowania:
- 16/2/2107 Asia 60p 0:15h
- 9/3/2017 - Halinka 220p 1:00h
- 18/3/2017 Halinka 120p 0:20h